lauantai 17. elokuuta 2024

Korjaamon Olutfestarit 2024






















Siirryin perjantain alkuillassa kiihkeästi sykkivässä Töölössä Korjaamon sisäpihalle. Porukkaa oli mukavasti jo paikalla, mutta olutfestivaaleista en oikein saanut havaintoa. Asiakkaat näyttivät perustöölöläisiltä eikä oluthörhöiltä. Kauaa en sentään harhaillut, kun osuin takavasemmalla olevasta oviaukosta sisään keskelle neljän panimotiskin asetelmaa. Festarin vetonaulana olivat tietysti Temperance Brewingin ensimmäiset oluet. Olarin Panimolla pitempään vaikuttanut ja mm. Hagström-keittäjänä toiminut Micky Alexander on kumppaninsa kanssa virittänyt uuden panimon Hämeeenlinnaan. Laitteisto on hankittu Fredrikinkadulla vaikuttaneesta Il Birrificio/Nolla/Mamu -panimosta. Temperancehan tarkoittaa ironisesti raittiutta.


Aloitin pilsnerillä, Katuma Pils, 4,9 tai 5,5 %. Humalina Yakima Valleysta Loral ja Sloveniasta Styrian Kolibri. Hyvin vaalea, käytännössä kirkas, erittäin viljainen tuoksu. Maltainen runko, äärimmäisen kuiva. Katkeruus lyö heti kuin piiskan sivallus. Uuh, kunnon kamaa. Micky ottaa heti luulot pois, nyt ei pelleillä, vaan tehdään räyhäkästä ja ryhdikästä kamaa. Ehkäpä oluesta voi aistia Hagström-vaikutteitakin. 


Very Fond of Trees on west coast IPA, 6,7 %. Comet ja varsinkin Idaho 7 konehuoneessa. Kirkas olut, kissanpissaa, herukkaa, kuivaa, puhdasta, katkeraa. Todella raskas peräkärry. Tykkään täysillä. Oikein hienoa. Ehkä hedelmää voisi olla enemmän. Very Very Fond of Trees on vahvempi variaatio, 7,8 %, Comet, Loral ja Citra. Kirkas, taas herukkaa. Kuiva ja puhdas, katkera. Aika samanlainen kuin Very. Tietysti täyteläisempi. Sosiaalinen tilanne alkoi tiivistyä, kevyttä sadetta, mutta ei haitannut katoksen alla lämpimässä illassa.


Secondary Colours on Temperancen ensimmäinen heizi. Varsin vahva heti, 8,0 %, Nectaron ja Idaho Gem. . Samea, kaunis. Kuivaa, hedelmäistä, erittäin tuoretta ja raikasta. Vähemmän katkeruutta kuin aiemmissa oluissa. Jäi ehkä muutenkin kvartetin "tavallisimmaksi" tapauksessa. Jotain intensiivisyyttä puuttui.


Vaihdoin Keravalle, Etko Factory Souldance, 8,0 %, Citra, Mosaic, Motueka, Riwaka. Sameaa, kaunista. Greippiä, appelsiinia. Tuoretta. Raikasta. Heikosti katkeroa, mutta todella hyvää. Tässä on juuri sitä tiheää runkoa, joka Temperancen heizissä alemmalla tasolla. Se ehkä vaatii NZ-humalia.


Keravalle on suuntaamassa Espoon Salamakin, jonka tarjonnasta kokeilematta oli Eclipse Beast. 6,5 %, Eclipse-humalaa tietysti. Lievästi samea. Kevyt tuoksu. Hedelmäisyyttä on kuivasti, mutta jotenkin vaisuhkosti. Ei ollut ehkä yhtä tuore kuin session aiemmat oluet. Etkon pari uutuutta olisi vielä ollut kokeiltavana, mutta sain Ville Leinolta kyydin Vallilaan, joten ponnahdin sinne. Ihan mukava pienimuotoinen tapahtuma oli tämäkin. Korjaamo, 16.8.2024.

Ei kommentteja: