Melko pitkä nimi oluella, mutta informatiivisuutta on. Pariisin kaakkoispuolella vaikuttava Popihn siis tehnyt yhdessä Montrealin Messoremin kanssa tupla-IPAa, joka kahdesti kuivahumaloitu Citran ja Mosaicin buustausversioilla ja luomuvariaatiolla Nelson Sauvinista. Bofooria 8,0 %. Samea, mutta ei ehkä aivan NEIPA-samea. Maku trooppishedelmäinen, herukkaa myös. Pehmeä, kuiva ja maistuva. Oikein hyvää taas, kyllä Ranskassa peruslaatu on hyvin kunnossa. Aivan huipputasolle ei usein nousta, mutta se vaatisi ehkä aivan tuoretta tavaraa suoraan panimolta. Ei tässäkään mitään osa-aluetta ole, jota pitäisi erityisemmin parantaa. Orléans, Terroir Alternatif, 18.9.2024.
keskiviikko 18. syyskuuta 2024
Popihn Messorem DIPA DDH Citra Hyperboost Mosaic Dynaboost Nelson Sauvin
Melko pitkä nimi oluella, mutta informatiivisuutta on. Pariisin kaakkoispuolella vaikuttava Popihn siis tehnyt yhdessä Montrealin Messoremin kanssa tupla-IPAa, joka kahdesti kuivahumaloitu Citran ja Mosaicin buustausversioilla ja luomuvariaatiolla Nelson Sauvinista. Bofooria 8,0 %. Samea, mutta ei ehkä aivan NEIPA-samea. Maku trooppishedelmäinen, herukkaa myös. Pehmeä, kuiva ja maistuva. Oikein hyvää taas, kyllä Ranskassa peruslaatu on hyvin kunnossa. Aivan huipputasolle ei usein nousta, mutta se vaatisi ehkä aivan tuoretta tavaraa suoraan panimolta. Ei tässäkään mitään osa-aluetta ole, jota pitäisi erityisemmin parantaa. Orléans, Terroir Alternatif, 18.9.2024.
Fauve Rejaillir Le Feu
Ranska on niitä maita, joiden ruoka-ajat eivät sovi minulle. Syön yleensä matkoilla hotelliaamiaisen klo 9. Seuraavan kerran on nälkä noin klo 16-17. Ranskassa ruokaravintolat aukeavat lähes poikkeuksetta vasta klo 19, joten jäljelle jäävät lähinnä pikaruokapaikat. Tällä kertaa Orléansissa kävi tuuri. Olen tällä reissulla oppinut assiette-termin, joka tarkoittaa kebab-paikoissa monipuolisempaa lautasannosta. Best of Burgers -nimisessä kioskissa tuli eteen ihan ok-tavaraa. Tarvittaessa maistuu parempikin ruoka, mutta oikeasti en ole kulinaristi. Ja sitten takaisin pääasiaan eli olueen. Terroir Alternatif on olutkauppa, mutta ainakin nyt kesäkelillä enemmän baari. Kuusi hanaolutta, pari mielenkiintoista. Fauvelta sumua, 6,2 %, Mosaic, Sabro, Simcoe. Verdant-hiivaa. Ananaksinen tuoksu. Ananasta on maussakin, puhtaasti, mutta ei kovin raikkaasti. Ei jälkimakua. Ohueksi runkokin jää, mutta voisihan tämä paljon huonompaakin olla. Orléans, Terroir Alternatif, 18.9.2024.
Craig Allan Le Malt Aimé
Pariisin pohjoispuolelta skottialea, panimo tuli aiemmin vastaan Nicessa. 8,0 %, punertavan ruskeaa, maltaista ja makeaa, kuinkas muutenkaan. Hieman liikaa hiilihappoa, mutta muuten aika näppärää. Ei jälkimakua, mutta kuivahkoksi kokonaisuus kääntyy. Ei huono, heizien sekaan tuo mukavaa vaihtelua. Untappdissa olut on Hops Maisonin alla, se tarkoittanee tätä Høps Maisonia. Täällä panimoksi ilmoitetaan Craig Allan, ehkä ei ole muualla tarjolla. Orléans, Høps Maison, 18.9.2024.
Outer Range Alps Hoppy People Forever Glades
Vahvempaa tupla-heiziä edelleen samalta panimolta, nyt kuitenkin kumppanina sveitsiläinen kova kasvo Hoppy People. Ainakin heidän india black ale vakuutti kovasti 2017. 7,6 %, Motueka, Azacca, Strata, Nelson Sauvin. Huippuhumalatkin. Hieman tummempi väri. Lievästi edellistä makeampi, nyt persikka hallitsevampi vivahde. Hyvä juotavuus edelleen, mutta ei jälkimakua ollenkaan. Saan olla yläkerrassa yksinään, omistaja (?) tarjoili toisen oluen tänne suoraan. Orléans, Maison Høps, 18.9.2024.
Outer Range Alps Techno Tomboy
Junalla Loiren laaksoa pitkin Orléansiin. Ei mikään hidas juna, mutta Toursin jälkeen pysähtyi joka kylässä. Joki välillä näkyi, useimmiten ei. Yli kolme tuntia kului. Jeanne d'Arcin patsaan ja näyttävän katedraalin nopea tsekkaus ja sitten oluelle Høpsiin. Katutaso hyvin pieni, muistutti kauppaa. Kunnon terassi ja jyrkkien kapeiden portaiden kautta yläkerrassa hyvin tilaa. Mikkeller-tyylinen sisustus. Vain viisi hanaa, aloitin siitä mihin eilen lopetin. Outer Rangelta kokeilematon heizi, 7,2 %, Nelson Sauvin, Simcoe, Motueka. Hyvin sameaa, trooppista hedelmää. Hyvä juotavuus, junamatkan päälle maistuu. Intensiivistä hedelmäisyyttä on. Puhdasta ja maukasta. Orléans, Maison Høps, 18.9.2024.
tiistai 17. syyskuuta 2024
FrauGruber Nectaron Hornet
Nantesin viimeiseksi olueksi valikoitui augsburgilainen, koska olen niin kova Nectaron-fani. Melko kirkasta ja ruskeaa, 8,2 %. Tuoksu on lähinnä hunajainen, ei oikein avaudu trooppisuudelle. Maussa on enemmän hedelmäisyyttä, mutta ei erityisen raikasta. Epäilen, että kaikki ei ole mennyt oikein, tai sitten tämä ei ole erityisen tuoretta. Paljon enemmän oli odotuksia, nyt jäi vaisuksi. Kokonaisuutena toki kunnon olutta, mutta tajunnan räjäytys jäi tapahtumatta. Nantes, Le Sur Mesure Graslin, 17.9.2024.
Outer Range Alps 9C
Vielä yksi alppiolut, 9 %, Azacca, Idaho 7 ja Nelson Sauvin. Kaksi kuvaa eri suunnista, valo vaikuttaa värin aistimukseen. Mutta sameaa siis on, täyteläistä nektarista menoa. Kuivaa silti, mango, passion ehkä päällimmäisinä, kypsää luumua ja kiiviä myös. Mallas silti tukee rankaa, ei tämä pelkkää mehua ole. Täyteläinen tapaus, mutta ei ehkä aivan niin intensiivinen kuin tämän raskaamman sarjan valiot. Nantes, Le Sur Mesure Graslin, 17.9.2024.
Outer Range Alps Shenanigans
Nyt sitten aitoa alppisumua, 6,9 %, Rakau ja Super Sauvin, joka on tioliboostattu Nelson Sauvin. Hyvä ulkonäkö, voimakasta ananaksen tuoksua. Mehukas maku, kuiva ja puhdaspiirteinen. Ei katkeroa. Kyllä tämäkin ihan varteenotettavalta tekijältä vaikuttaa. Sivumennen sanoen baarin kalusto näyttää hyvältä, mutta selkä kipeytyy. Olen jo kokeillut kaikki erikokoiset jakkarat. Nantes, Le Sur Mesure Graslin, 17.9.2024.
Outer Range Alps Magic Hour
Aargh, ote lipsuu. Luulin tätä sumukaljaksi, mutta kyseessä onkin jokin hedelmämarjasekoitushirviö. Guavea, myrttiä, vadelmaa, ananasta, tai jotain sinne päin, 6,9 %. Punainen, marjainen, lievästi hapan. Periaatteessa tiettyä raikkautta, mutta en tykkää edelleenkään näistä kevytsoureista. Muitakin asiakkaita saapui. Nantes, Le Sur Mesure Graslin, 17.9.2024.
Outer Range Alps Block Of Light
Lopulta pääsin La Sur Mesuren toiseen toimipaikkaan, eilenhän tämä oli yllättäen kiinni. Pienehkö baari Nantesin keskustan länsilaidalla. Mielenkiintoinen puupölkkysisustus, en muista näin mittavaa kalustoa ennen nähneeni. Noin 15 hanaa, lähes kaikki FrauGruberia ja Outer Rangea, varmaan viikonloppufestarin takia. Alpeille Euroopan toimintonsa keskittänyt coloradolaispanimo Outer Range on kai nyt laskettavissa myös ranskalaispanimoksi. Ehkä keskityn nyt loppuillan heidän tuotoksiin. 6,2 %, Galaxy ja Mosaic. Sameaa, vaaleaa, hyvin ananaksinen tuoksu. Maku melko kuohkea, mutta ei kovin intensiivinen. Jälkimaku lyhyt, en täysin innostunut. Olen ainoa asiakas tiistaina klo 17:45, kuinkas muutenkaan (kuvassa näkyvä poistui tilaamatta mitään). Ja kuvissa siis tyylikkäitä kerrostaloja Les Brassésin lähellä. Nantes, Le Sur Mesure Graslin, 17.9.2024.
Les Brassés Dancer in the Malte
Ravintolassa mittavaa ulosmyyntiä panimon tuotteista. Tripel, 8,0 %, kultainen, kirkas. Tuoksussa fenolia, makeutta maussa, tasapainoa, mutta ei oikein enempää. Puhdasta on, mutta keskitien belgikamaa. Nantes, Les Brassés Restaurant, 17.9.2024.
Les Brassés Thank You Very Mousse
Uberilla takaisin Nantesin keskustaan ja vähän ohikin. Les Brassés jonkinlainen paikallinen pienpanimo, jonka tuotantopaikka hieman kauempana keskustasta. Lähempänä ravintolajakelupaikka, johon siis pompahdin. Keltaisia vaakatankkeja tiskin päällä. Lounasaika päättynyt, hyvin hiljaista. Oikeastaan ainoa asiakas. APA, vitsikäs nimi, 5,0 %. Lähes kirkasta, kultaista. Trooppista hedelmää kevyesti, puhdasta on. Mutta hyvin laimeahan tämä on, ei syvyyttä ja maistuvuutta. Ns. ajantappo-olut ennen laatupaikkojen avautumista. Nantes, Les Brassés Restaurant, 17.9.2024.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)