perjantai 20. lokakuuta 2023

Do Good Common Rice Beer


 Do Good Brew on pyörinyt somen olutalustoilla ehkä jo kymmenkunta vuotta, se on taatusti Suomen ennätys ns. prenataalisarjassa. Oluita ei vaan ole näkynyt. Panimoa synnytettiin kai vakavimmillaan Hietalahden Marian sairaalan alueelle, mutta hanke raukesi. Huhujen mukaan oluitakin olisi sittemmin tavattu ruokaravintoloissa, ehkä valmistettu kiertolaispohjalta. Nyt sitten lopulta on kiirinyt tietoja fyysisestä panimosta Rajamäellä, käsittääkseni Alkon vanhan viinatehtaan kiinteistöissä. Päivätyökaveri sattuu asumaan aivan lähistöllä, joten hän kävi pyörähtämässä viime perjantaina panimon putiikissa. Hän osti kuriirina minulle samantien koko tarjolla olleen sortimentin, jonka sain hektisen viikon melskeissä kotiutettuakin. Lähdetään nyt sitten käymään saalista läpi. 


Ensimmäisenä maistoon riisiolut, 4,7 %. Hyvin vaalea, lievästi samea olut. Sitruksinen mausteinen tuoksu. Maku on todella hiilihappoinen, ruohoinen, mausteinen. Jotain ohutta hedelmäisyyttä ehkä on, mutta hapot leikkaavat käytännössä kaiken maun sileäksi. Jälkimakuun kerääntyy kuivempaa ainesta, se on ehkä tämän oluen paras osa-alue. Eihän tämä nyt kovin säväyttävä alku ollut, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan. Ostopaikka Nurmijärvi, Do Good Brew.



Ei kommentteja: