perjantai 5. heinäkuuta 2024

Saksa - Espanja 1-2 j.o.

 Etukäteen hyvin tasainen neljännesfinaali Stuttgartissa. Nagelsmann otti Andrichin tilalle Canin, Wirtz taas penkillä, mukana Sané, Raum jatkoi pakkina Mittelstädtin asemasta. Espanjalla tuttu permanentti. Tasaista peliä tietysti alussa, mutta Kroos epätyypillisesti teloi Pedriä, joka jouduttiin vaihtamaan Olmoon jo 8. minuutilla. Puolustajakolossi Antonio Rüdiger otti semifinaaliin pelikiellon. Kovin hyviä paikkoja ei syntynyt, kohtuullisia laukauksia keskipitkältä matkalta, mutta maalivahdit kestivät. Yamalin vapaapotku meni muurin ali, kun Saksalla ei pötköttäjää, vähän ohi kuitenkin. Havertz ja Williams aktiivisia. Kyttäysasetelmaa kokonaisuutena. 


Tauon jälkeen Nagelsmann nollasi avausvalintansa, Andrich ja Wirtz sisään, Can ja Sané ulos. Espanja pirteä, ottelun paras paikka hienolla Williams-Yamal-Morata -kuviolla, vähän yli. Maali syntyi sitten 52. minuutilla, Olmo sijoitti alanurkkaan Yamalin hienon syötön. Tempo kasvoi, Saksa otti aloitteen, paikkoja syntyi tasaisesti. Nagelsmann reagoi jälleen, Gündoğan ja Raum pois, Füllkrug ja Mittelstädt sisään. Andrichin vedon Simon torjui, Füllkrug käänsi tolppaan Wirtzin syötöstä. Seniorikansalainen Thomas Müller sisään. Kokematon Espanjan valmentaja Luis de la Fuente otti Yamalin ja Williamsin pois. Espanja alkoi tehdä virheitä, Simonin mokasta Wirtz ei saanut chippiä sisään, Carvajalin rikkeestä Kroosin vapaapotku. Mutta sitten 89. minuutilla Wirtz tasoitti Kimmichin hienosta puskusyötöstä.


Jatko-ottelussa Espanja näytti heikolta nuorisohyökkääjien puuttuessa. Carvajal otti tyhmällä virheellä pelikiellon semifinaaliin. Tilanteita vielä vähän syntyi, Oyarzabalin ja Wirtzin laukaukset ohi. Jatko-ottelun toisella puoliskolla erittäin odottava tunnelma, pilkut odottivat. Sitten 119. minuutilla ratkaisu kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ottelun ykköspelaaja Dani Olmo keskitti ja vaihtokeskikenttämies Mikel Merino akrobaattisesti venytti luukulla korkeimmalle ja puski erittäin tyylikkäästi ylänurkkaan. Aika piti jo loppua, mutta melkoista hässäkkää vieläkin, Füllkrugilla erittäin hyvä tasoituspaikka, mutta pusku hyvin vähän ohi. Sekavissa oloissa Carvajal otti punaisen ja vaihtopenkillä ollut kapteeni Morata kalasti itselleen pelikiellon semifinaaliin. Huippuottelu, Toni Kroosin ura päättyi tähän. Ja vähän omalaatuisesti, ei pelannut normaalilla tasollaan. Tavallaan ikävää, että isännät ulkona, mutta Saksa ei tarpeeksi hyvä. Ei tämä Espanjakaan mikään klassikkoryhmä ole.  



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmeessä Saksa ei saanut jatkoajalla rangaistuspotkua täysin selvästä käsivirheestä? Tanska-pelissä se sai rankkarin paljon vähäisemmästä hipaisusta.

Ari Juntunen kirjoitti...

Olin vessassa juuri silloin. Kyllähän tilanne jälkeenpäin näytti selvältä virheeltä.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ilmeisesti käsivirhettä edelsi paitsio.