torstai 25. heinäkuuta 2024

Teerenpeli WBA Scottish Ale



 Lahdesta viskitynnyrikypsytettyä skottialea. Arvelin etukäteen kyseessä olevan Teerenpelin omien viskien astia, mutta ei, kypsytys on tapahtunut bourbon-tynnyreissä. 10,0 % eli hyvinkin ollaan wee heavy -vahvuudessa. Tummahkon ruskea väri, tuoksussa on tammea ja selvää viskin aromia. Jopa tervaa ja savua, lääkemäisyyttä. Maku on pehmeä, mutta aika nopeasti lievästi hapan kypsä hedelmäisyys hyökkää päälle. Se oli pienoinen yllätys, odotin maltaisempaa otetta. Runko on pehmeä, mutta sen päällä pyörii karkeampia aineksia. Tämä taitaisi vielä vaatia ikäännyttämistä, särmiä on liikaa ja ne eivät ole miellyttäviä. Hieman paradoksaalisesti wee heavy ei ehkä ole paras raaka-aine viskikypsytykseen, neutraalimpi imperial stout voisi toimia paremmin. Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko.  

4 kommenttia:

kirjoitti...

Piggy-raidaan nyt Arden blogilla, Tbone varmaan jotenkin munannut Ratebeerin kun en paase loggautumaan. Kaksi olut-arviota tulossa.

Wold Top Brewery, Yorkshire, Gold 4.8%. Raikas, lagermainen tuoksu. Pehmea suuntuntuma, hiilihappoa on kuplista paatellen mutta kumoutuu jotenkin suutuntuman johdosta. Erittain pehmyt. Naapurilta pummattu olut joten en tieda mista voi edes ostaa. Oikein kiva.

-Juha

kirjoitti...

Tbone fiksannut jo login-probleemit mutta laitetaan tanne:

Lymestone Brewery, Abdominal Stoneman 7%, Staffordshiresta. Monster American Pale Ale, Maris Otteria ja 3 jotain American hops. Nenussa heti tulee vanha kunnon Rogue mieleen, samaa vanhanajan pihkaa, samaa oli Sierra Nevadan torpeedossa. Maku ja suutuntuma ei aivan ylla tuoksun tasolle, aivan kuin olisi jotain jotain engl. humalaa taustalla, polymainen assosiaatio. Kun hieman lampenee lasissa niin kurkunpaassa sita roguemaista tymakkaa toffeeta. Vanhanajan ipa, tymakkaa pihkaa ja resiinia, ei saatana mitaan etelan hetelmia eika kukkia, vaan mantypuuta pohjois-Kalifornian kuivilta kankailta.

Valitettavasti hieman pliisutettu, erityismainintana vaahtokukka joka on kukkakaalimainen vaahdoke.

-Juha

TBone kirjoitti...

Ihan kaikesta en ota kunniaa!

kirjoitti...

TBone! Ilmoittele kun olet tulossa koillis-englantiin juovoilemaan. Arden kanssa otettiin viime vuonna kierros Yorkissa, ei paassyt paljoa yhdessa paikassa rauhoittumaan, aikataulu oli tiukka.

Muutenkin jos suomalaisia olutharrastajia on hoodeilla niin ilmoitelkaa, mielellani lyottaydyn seuraan.

-Juha