perjantai 29. syyskuuta 2023

Beer Hunter's Mufloni Islay Stout ja Mufloni Islay Imperial Stout




 Porin Beer Hunter's ja Islay Mist -sekoiteviskiä tuottava MacDuff International ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja sain maistiaisia yhteistyön tuloksista. Kyseessä on kaksi Islay Stout -versiota, toinen maitokauppatasoinen 5,5 % ja imperial-variaatio peräti 11,0 %. Turvesavulla kuivattua mallasta molemmissa ja kypsytystä sekä Islay-viskitynnyreissä että "puhtaissa" bourbon-tynnyreissä. Tulossa kuulemma myöhemmin myös viski Islay Mist Beer Cask Finish Whisky.   


Kevytversio ei aivan mustaa, tummanruskeaa. Vaikka EBC on tasan 100, IBU 20, humalina Columbus ja Centennial. Tätä on laimennettu kevyellä kaurastoutilla.  Paahteinen ja leipäinen tuoksu, ei savua paljoakaan. Maku on ohuehko, kahvinen, hyvin kuiva, matalahiilihappoinen, hieman mausteinen. Ehkä jotain merilevän kaltaista vivahdetta tosiaan. Lämmetessä tulee mukaan jotain viskimäisyyttä. Niin kuin saattoi odottaa, laimeahkoltahan tämä tuntuu. 


Imperial on sitten selvästi lähempänä mustaa. IBU 40. Nyt viskimäisyys ja turve on voimakkaasti mukana tuoksussakin. Maku on pehmeän samettista, täyteläistä, hieman makeampaa vetoa, mutta kuivana kokonaisuus pysyy silti. Juotavuus lähes vaarallista, soljuu alas niin sulavasti. Suklaisuutta on, mutta savuisuus tässäkin hyvin hentoa. Mutta erittäin miellyttävää. Tykkään kovasti. 



Ei kommentteja: