Festivaaliareenana edelleen Turun VPK:n hulppea rakennus, jossa riittää ihmeteltävää useammallekin vierailulle. Käynnistin oluen juonnin Takatalo & Tompurin tiskiltä, jonne olivat parkkeeraaneet sekä Mikko Suur-Uski että Tomi Tinkanen. Kyntö IPA nyt julkistettuna myynnissä, sen kehitysversioitahan päästiin maistamaan Virolahdella molemmilla Hagström-vierailuilla. Tämä avaa siis kokonaisen modernin Kyntö-olutperheen klassisemman Kaski-sarjan kylkeen. Oluen reseptin suunnittelusta vastaa nimenomaan Tomi. 6,0 %, mallasta, pihkaa, sitrusta ja katkeruutta juuri oikeissa suhteissa keskenään.
Sosiaalinen tilanne tempaisi bloggaajan mukanaan. Uusia ja vanhoja tuttuja oli koko ajan jututettavana. Muistiinpanoja juoduista oluista jäi jälkipolville hyvin rajoitetusti. Se jäi mieleen, että yhtään kalkkunaa ei tullut vastaan. Kaikki oluet toimivat hyvin, elämykset tietysti vaihdellen, mutta kaikki oluet periaatteessa kunnossa. Rosa Hiltuselta tilattu Salama Frankenfurter NEDIPA, 8,0 %, oli sellainen, samoin Himon black IPA Ruumis Kreivi, jossa nautinnollisesti kuivaa paahdetta.
Kimiton tiskillä oli 7 kk ikään ehtinyttä Hagström Wee Heavya, joka oli jokseenkin yllättäen edelleen timanttisessa kunnossa. Mallas, pähkinä ja katkero nivoutuvat edelleen nautinnollisesti yhteen. Temperancen Katuma Pilsin uusi keitto hyvässä kunnossa, samoin kuin Himon Breakfast Edition Ruumis Kreivi Black IPA, Kimito Experimental Porter ja Takatalo Tuplahumala Pils. Mikko maistatti Takatalon Savubockia puoli vuotta sitten avatusta kegistä, edelleen intensiivisen savuinen ja miellyttävä.
5piste5:n tiskillä oli uutta cask-versiota Suomenlinna Helsinki Porterista, erittäin pehmeää ja kuohkeaa. Kakolan saison oli harmittavasti loppunut ja Atelier 52 DiPA, 9%, ei täysin vakuuttanut. Vihoviimeisenä oluena Mallassepät Double Banger, jossa Motueka ja Talus, 8,0 %. Hyvin mehuinen, ananaksinen, tuore, miellyttävä. Tähän oli hyvä päättää juomingit. Oli kaikin puolin hauskaa, erityisesti jututtaa ihmisiä, jotka eivät vielä ole kovin syvällä "erikoisoluiden" maailmassa. Turku, VPK, 8.3.2025.
1 kommentti:
oi etta, muistan Denniksen pitsat, voi hitsin hitsi. Ei mitaan pizza-kinkkua tai pizza-juustoa, eli "kinkku", "juusto", vaan kinkkua ja juustoa. Hieman kuin suomalainen keksinto ruoka"kerma". Miksei voi vaan ostaa ....kermaa?
Anyway, aikoinaan Dennis taisi olla Fredrikinkadulla Kampin paassa. Pitsat silloin, oli ne Hyva ystava ravintoloissa, Donatellossa, Rivolissa, tai vastaavissa, oli kylla niin hyvaa.
-Juha
Lähetä kommentti