tiistai 25. heinäkuuta 2023

Kronenbourg Tigre Bock IPA








Sade lakkasi, mutta vieläkin makropanimoiden juomissa Strasbourgissa. Petit Tigre -baarilla näyttää olevan panimo takanäyttämöllä, mutta ilmeisesti Kronenbourgin omistuksessa. Brändin nimi ehkä La Fabrique, mutta todennäköisemmin Tigre Bock. Olut ei siis bock, vaan samea IPA, 6,4 %, Citra ja Mosaic. Hyvin sitruksinen tuoksu. Maussa kuivaa hedelmäisyyttä, jotain kevyttä mausteisuutta myös. Tavallaan miellyttävää kyllä, hieman persoonallista. Ei kyllä aivan semmoinen, joka yleensä Citralla ja Mosaicilla syntyy. Munster-juustolla kiihdytetty flammkuchen oli kyllä persoonallisempi kuin eilinen. Eli oikein hyvä. Mutta ehkä hapankerma toistuvasti on rasittavampi kuin tomaattikastike. Strasbourg, Le Petit Tigre, 25.7.2023.

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tk-yliluutnanttia, kollegansa Olavi Paavolaisen tavoin kiihkeästi arvioivaa, maailman kaljapulssia herkeämättä tunnustelevaa kansainvälistä kaljoittelija-seikkailijaa ynnä johtavaa sumukalja-experttiä ei liene koskaan gallofiilina pidetty, saatana!

Ari Juntunen kirjoitti...

Ehkä en gallofiili ole, enkä kieltäkään osaa. Mutta olen kyllä aina viihtynyt mainiosti Pariisissa, Nicessa, Korsikassa ja ei Strasbourg'kaan huonolta vaikuta.

Ari Juntunen kirjoitti...

Viihtynyt myös muilla ranskankielisillä alueilla kuten Genèvessa, Lausannessa, Québecissä ja Montréalissa. Louisianassakin cajun-alueella.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ja Brysselissä. Mitä näitä nyt on.