torstai 18. tammikuuta 2024

Docks Beers Gremlins In The System, cask ale




 Docks on uusi tuttavuus Englannin itärannikolta Grimsbysta. Panimossa vaikuttaa nykyään Kimi Karjalainen, joka tuli tunnetuksi veljensä kanssa pyörittämästä Bone Machine -panimosta Hullissa, toisella puolen Humber-estuaaria Grimsbysta katsoen. Pikkulinnun cask-karnevaalissa ensimmäisenä Docks-näytteenä IPA, 4,5 %, Mosaic ja Galaxy. Hämmentävän sameaa britticask-olueksi. Trooppista hedelmää tuoksussa, ananasta ainakin. Maku on pehmeä ja todellakin pehmeiden viidakon hedelmien kyllästämä. Kolmen klassisen tyylin cask-oluen jälkeen tämä tuntuu hämmentävältä. Cask-käsittely ei ehkä pääse oikeuksiinsa tällaisessa kontekstissa. Pehmeyttä kyllä on, mutta raikkaus saattaa kärsiä. Katkeruus puuttuu. Pikkulintu Ruttopuisto, 17.1.2024.  

1 kommentti:

kirjoitti...

Lockdownien aikaan naapurin kanssa tilattiin usein pullo-oluita Newcastlen Hadrian Border panimosta, OK oluita mutta jokaisessa talon maku. Keskiviikkona Victoria Innissa oli panimon cask only olut Northern Pale, 4.1%, Amarilloa. Olipas hyvaa ja rapsakan kuiva, vanhan ajan pihkaa ja resiinia, ei talon makua (joka saattaa siis olla vain pulloissa).

Bass Half Moonissa oli pettymys, mutta puolikas Plum Porteria /Titanic Brewery Holy Gralessa oli erinomaista ja jouluisen 5 caskin eran viimeinen cask oli menossa, oli nannaa. Kuulin etta heilla menee 2-3 caskia viikossa heidan vakkariolutta Pennine Pale ale Allendalelta.

Kevyen olut-iltapaivan lomassa saimme ihailla uutta £10.4 miljoonaa maksanutta bussiasemaa. Asemaa vastapaata ollut iso Wetherspoon lopettanut, tilalla jokin muu ketju-halpisjuottola. Victoriassa takka roihusi, ruotsalainen nainen joi caskia kuin sieni, ja kaksi pappaa piti luentoa Butch Cassidyn urasta, joten oikein leppoisa sessio.

-Juha