tiistai 11. joulukuuta 2007

Olympiakos v. Werder Bremen

Olympiakos joutui ratkaisuotteluun ilman legendaansa Predrag Đorđevićia, mutta ei tuntunut missään. Vasemmalla keskikentällä pelannut Ieroklis Stoltidis suvereeni, yksi hienoimmista tänä syksynä näkemistäni suorituksista. Vanha kehäraakki Darko Kovačević hallitsi ilmatilaa täysin. Bremen ei ollut aivan vastaantulija, mutta hyökkäys (Sanogo, Rosenberg) jälleen kerran todella lammasmainen. Stoltidis avasi juhlat 12. minuutilla upealla vasurivedolla takanurkkaan. Sen jälkeen suhteellisen tasaista ja Werderillä oli useita paikkoja, kun Nikopolidis sylki ulos. Homma ratkesi 70. minuutilla Kovačevićin uljaaseen puskuun Stoltidisin keskityksestä. Pari minuuttia myöhemmin kulman jälkitilanteesta Stoltidis poimi Kovačevićin puskujatkon puolustuksen edestä ja ratkaisi kylmästi. Yleisöllä mahtava meininki Pireuksen Karaiskákisilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saisko pyytää jalkkisturausten otsikkoon pelin lopputulos? Tulee tietysti luettua jutut tarkemmin kun tulos ei oo näkyvissä ja näkeehän ne muualtakin mutta silti...

Ari Juntunen kirjoitti...

Tuloksen poisjättö oli alunperin harkittu päätös, kun tarkoitus oli arvioida pelin elämyksellistä antia. Käytännössä jalkapalloarviot ovat jääneet maalien syntytapojen laiskaksi kelailuksi. Kyllä tuloksen lisääminen voisi terävöittää merkintöjä. Pitäisi vielä sitten päättää, käyttääkö suomalaista tapaa "Olympiakos - Bremen 3-0" vai kansainvälisempää "Olympiakos 3 v Bremen 0". Tuo nykyinen v. joukkueiden välillä on kompromissi, kun sen voi lukea sekä "versus" että "vastaan".