keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Liverpool v. Marseille

Näin Marseillen yli 15 vuoden tauon jälkeen. Belgilegenda Geretsin valmentama Ranskan sarjan tyvijoukkue OM hallitsi ensi jaksoa suvereenisti. Melko tuntemattomia pelaajia muutamaa poikkeusta (Zenden, Givet, Ziani) lukuun ottamatta. Loistava senegalilainen kärkimies Mamadou Niang, nuori Kosovossa syntynyt albanialainen Lorik Cana joukkueen kapteeni, pivotena majesteettisen tyylikästä peliä. Marseille teki moitteettoman maalinkin, mutta tuomaristo luuli sitä paitsioksi.

Toinen puoliaika tasaisempi, Marseillen kuuluisin pelaaja Cissé kentälle 70. minuutilla. Vähän myöhemmin OM:n Valbuena teki tarkalla ylänurkkavedolla ansaitun voittomaalin. Liverpool jälleen kerran surkea, myös Hyypiä. Oleellisen Hyypiästä kertoo se, että vieläkään hän ei ole kyennyt hankkimaan paitaansa ä-kirjainta.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Liverpool tai Hyypiä eivät taida kuulua Arin suosikkeihin...
Voisi kuvitella ä-kirjaimen löytämisen briteistä olevan yhtä vaikeaa kuin jalkapallokulttuurin Oulusta :)

Ari Juntunen kirjoitti...

En tunne pelipaitojen painatustekniikkaa Englannissa, mutta ei kahden pisteen lisääminen rakettitiedettä pitäisi olla. Hyypiä pelaa jo yhdeksättä kautta Liverpoolissa väärällä nimellä. Minusta se viestii sitä, että Hyypiä yrittää olla hissunkissun ettei kukaan vaan huomaisi hänen olevan epäilyttävä ulkomaalainen, ja jospa valmentajan armosta saisi vähän peliaikaakin. Ei Hyypiä huono pelaaja ole, mutta hämmästyin kyllä suuresti kun hän pääsi Liverpoolin avauskokoonpanoon. Erityisesti minua ärsyttää, kun Hyypiä mainitaan samassa lauseessa Litmasen kanssa.

Ei ole Liverpool’kaan suosikkejani. Leeds-suhteeni herkimpinä vuosina Liverpool oli pahin kilpailija, joten toivon aina vaistomaisesti vaikeuksia Liverpoolille. Vierastan Liverpoolia jopa enemmän kuin useimpien Leeds-fanien vihaamaa Manchester Unitedia. Arvostan kyllä joitain Liverpool-pelaajia kuten Steve Heighway ja Kenny Dalglish 70-luvulta.