maanantai 4. joulukuuta 2023

Pōhjala Frændi, pari vuotta myöhemmin


 Kevättalvella 2022 julkaistiin Pōhjalan Cellar Series -olut, joka oli kypsynyt yhdeksän kuukautta Orkney-saarten Highland Park -viskitynnyreissä. Pistin oluesta pullon kypsymään kaappiin ja nyt kylmänä alkutalven iltana tutkittavaksi tilanne tästäkin. Nyt vaha mureni helposti ja sain korkin nopeasti auki. Tuoksu on paahteinen, hieman mausteinen, ei korostetusti viskinen. Mitä se nyt sitten Highland Parkin kohdalla tarkoittaisikaan. Maku on pyöreän makea, intensiivisen täyteläinen, hedelmäisyyttä, tuhtia kamaa. Muutokset tuoreempaan tavaraan eivät niin ilmeisiä kuin edellisessä Sonnisaaressa. Ehkä näin vahva (16 %) vaatisi vielä pitemmän ajan, tai ehkä tällainen stout ei välttämättä muutukaan. Salmiakkia ja suklaata en nyt löydä, ne ehkä hioutuneet nyt laimeammiksi. Mielellään tätä siemailee, mutta eihän tällaiset oluet suosikkejani ole. 

 

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Täyttä humbuugia, mitä kaljaan tulee, tämä tynnyri-huu-haa, saatana!