.jpg)
Silti Brysonin aiempien teoksien hyviä puolia on mukana tässäkin. New Jerseyn valtion ominaispiirteet tulevat hyvin esiin yleiskuvauksissa, nämä näennäisesti panimokatsauksiksi naamioidut kirjat ovat ensisijaisesti (olut)matkaoppaita. Valtion oluthistoria käydään läpi perusteellisesti, kuuluisa Ballantine-olut on New Jerseystä kotoisin. New Jerseyssä ei ole juurikaan kehittyneitä olutbaareja, mutta harvat poikkeukset tulevat hyvin raportoitua. Alueen vahva musiikkiperinne tulee hyvin esiin Springsteen- ja Southside Johnny -viittauksilla. Valtion laatupanimot saavat paneutuneen käsittelyn, kuvaukset ovat varmaankin Haynien takia objektiivisempia kuin Brysonin aiemmissa teoksissa, omistajien ja panimomestarien haastattelut ovat pääroolissa. Egan & Sons -panimon omistajalla Montclairissa sattuu olemaan hallussa myös Dublinissa Bruxelles-baari, jossa kävin 1995 Paul McGuinnessin and the Legendary Hoodsin keikalla. Kiertelin New Jerseya keväällä 2001, silloiset huippukohteet Milfordin Ship Inn, Princetonin Triumph ja Toms Riverin Basil T tekevät edelleen laatuolutta ja saavat tässä teoksessa arvoisensa kohtelun. Varsinkin oikeaoppista real alea Ringwood-hiivalla työstävän Ship Innin jatkuva menestys käpykylässä Delaware-joen rannalla lämmittää mieltä.
1 kommentti:
Keskustelua kirjasta ja tästä arviosta Lew Brysonin blogissa:
http://lewbryson.blogspot.com/2008/12/review-of-new-jersey-breweries.html
Bryson puolustelee applejack-tislaamon mukaan ottoa!
Lähetä kommentti