maanantai 2. heinäkuuta 2012

Espanja - Italia 4-0

Espanjan/Barcelonan tiki-taka –tyyliä on ehditty jo kritisoimaan tylsäksi, tehottomaksi ja jopa passiiviseksi pelitavaksi. Nämä kriitikot yleensä ihailevat alkeellista muinaisjalkapalloa, jota Brittein saarilla pelataan vieläkin. Kieltämättä Espanjan peli oli ajoittain tehotonta tässä turnauksessa, mutta se johtui enemmän Del Bosquen päähänpinttymistä kuin itse pelitavasta. En ymmärrä miksei Espanjan mahdollisesti paras hyökkääjä Llorente saanut sekuntiakaan peliaikaa. Torres on ailahtelevainen, mutta selvästi parempi vaihtoehto kärkeen Villan paikalle kuin puhdas keskikenttäpelaaja Fabregas. Del Bosque yritti kuohkeuttaa peliä enemmän laidoille Navasin ja Pedron kaltaisilla pelaajilla, mutta sekään ei auta, jos selvästi roolitettu kärkipelaaja puuttuu ryhmityksestä.

Fogertyn keikan takia näin tästä finaalista suorana vain viimeiset 10 minuuttia. Peli oli jo ratkennut ja silti vaihtomiehet Torres ja Mata tekivät vielä maalit. Katsoin nyt tallenteelta koko matsin. Del Bosque lähti taas siis ilman hyökkääjiä liikkeelle, mutta nyt kuvio oli aktiivisempi, laukauksia ja maalipaikkoja syntyi alusta alkaen. Ns. hyökkääjät Iniesta, Fabregas ja Silva rakensivat kauniin maalin jo 14. minuutilla. Hieno Jordi Alban läpijuoksu palloa Xavilla käyttämällä ratkaisi pelin jo ennen taukoa.

Prandelli otti Abaten mukaan, samaa hurmosta kuin Saksaa vastaan ei syntynyt missään vaiheessa. Cassano vaisu, Balotelli ei saanut tilaa ja Pirlon aivotkin hieman kohmeessa. Loukkaantumiset sotki loput mahdollisuudet, Chiellini jo 21. minuutin kohdalla ja kolmas vaihtomies Motta tunnin kohdalla pukuhuoneeseen asti. Hieman harmi, paremmilla lähtökohdilla olisi voinut tulla tasaisempaa. Espanja tietysti ansaitsi voiton kaikin mahdollisin tavoin, mutta jotenkin puolittainen kuva sen todellisista ominaisuuksista silti jäi. 

Ei kommentteja: