sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Beer Co. Aztec Warrior IPA


31. Atlantin ylitys, nyt SAS lähti Tukholmasta vain puolitoista tuntia myöhässä. Jouduin Chicagon tullissa ylimääräiseen tarkastukseen, tällaista en aiemmin USAssa muista. Chicagon O'Haren American-terminaalista ei löytynyt Samuel Adams Noble Pilsiä kummempaa, se oli paremmassa kunnossa pari vuotta sitten Tukholman Gamla Stanissa.  Aikaa oli liikaakin kentällä, talsin naapuriterminaaliin, josta löytyi baseball-baarista Chicagon hallitsevan pienpanimon Goose Islandin Pale Alea Green Line. Vaisua sekin. 

Periaatteessa ei mitään järkeä matkustaa San Diegoon pariksi viikoksi, mutta kolme vuotta sitten rauennut matkasuunnitelma oli jäänyt hampaan koloon. Silloin olin innokkaampi, nyt ei oikein samaa kiihkoa. Lentosuunnitelma vaikutti aluksi näppärältä, mutta vaihtui sittemmin SASsin ongelmien myötä turhan raskaaksi. Herätys Oulussa aamulla klo 4, neljä tuntia Arlandassa, 10 tuntia koneessa, viisi tuntia Chicagossa ja neljän tunnin lento San Diegoon, onneksi nopeasti kentältä motelliin, suihkuun  ja kadulle. Olin 10 vuotta sitten yhden yön aivan samalla Ash Streetin kulmalla, tosin eri hotelli. Nyt oli majapaikka mennä saman tien alta, koska edellisen päivän luottokorttivarmistus oli epäonnistunut jostain syystä. Varaus olisi myyty muille, jos minulla ei olisi ollut viikon buukkausta. 

Klo 2130, Suomen aikaa 0730. Keskustan panimobaari, käymistankit näyteikkunassa, tilava, suuri, ei kovin paljon jengiä. Vähäpukeisia tarjoilijatyttöjä, rasittavaa musiikkia. Todella sitruksinen greippinen IPA, 7%. Samea, tuore ja raikas, katkeroa reippaasti, erinomainen. 9 omaa olutta, 12 vierailijaa,   sporttibaaritunnelmaa, skriineillä mm. Teemu Selänne NHL:n lopulta käynnistyessä. Anaheim ei ole kaukana, mutta en ole sinne suunnistamassa. San Diego, Beer Company, 19.1.2013

Ei kommentteja: