perjantai 30. tammikuuta 2015

Maku Jotai IPAa?

Pysähdyin Kallion Fleminginkadulla syömään satunnaisesti Salpimienta-ravintolaan, jonka olemassaolosta en ole aiemmin kuullut. Tarjolla pullossa kuusi eri IPAa, jopa uusiseelantilaista Moaa, jota en ole kokeillut. Tähän on tultu, tilanteen erinomaisuutta ei osaa kunnolla arvostaa. No, jatkoin Kurviin, jossa tuusulalainen Maku tarjosi jotai IPAa. Itsekin muistan kuulleeni moisen termin yhä useammin baaritiskillä.

6,2%, hyvin tuoretta. Trooppista hedelmää, kuohkeaa, silti täyteläistä. Raikasta, hyvä katkeroiskukin. Makun paras olut tähän mennessä. Hieno tasapainokin, selvästi yksi Suomen parhaista tällä saralla. Belgihiivaa pitäisi olla mukana joidenkin tietojen mukaan, mutta ei löydy mausta. Ei happamuutta, ei belgiesterejä. Omalta kannaltani pelkästään positiivista näin. Jos tuoreus ja kuohkeus saatiin belgihiivalla aikaan, niin upea juttu. William K Kurvi, 30.1.2015.

1 kommentti:

mikkol79 kirjoitti...

Kumma juttu, join tuota Tennispalatsin William K:ssa. Kitkerää, karvasta.. En pitänyt ollenkaan. Olikohan kegi jotenkin pilalla..