sunnuntai 8. elokuuta 2021

Ant Brew Zen Zuice V2


 Sujuva Pendolino-siirtymä Mäntyharjulta Lahteen, jossa tihkusadetta. Lahti ei ole tuntematon kaupunki, mutta edellisestä vierailusta jo seitsemän vuotta. Sää ei oikein suosinut kiertokävelyä, joten talsin suoraan Ant Brew'n panimopubiin, joka sijaitsee vanhassa Mallasjuoman korttelissa Malskissa, noin kilometri asemalta. Varsin huomaamaton sisäänkäynti, kävelin Ant-oven ohi kahdesti ja kiersin koko korttelin. Ovi vaikutti ensin viereisen Malski-bistron sivuovelta, mutta olihan siinä pieni tarra ja eteismatossa panimon nimikin. Suhteellisen tilava neliömäinen paikka, moderni hipsteribaari, 10 hanaa. 


Zen-mehu todella sameaa. 6,0 %, IPA, Lotus, Simcoe, Nelson Sauvin, Motueka. Baarimestari lupasi mangoa ja sitä on todella. Täyteläistä, hieman kirpeää. Katkeruutta on myös luvatusti reippaasti. Hyvät ainekset, mutta ei oikein harmoniaa tai tasapainoa. Pehmeämpi saisi olla. Mangopyrettä näkyy olevan mukana, sehän tämän tietysti sotkeekin. IBU-lukema olisi hauska tietää, purentaa on kyllä tuntuvasti. Tässä on nyt varmaan sitä paljon puhuttua hopburniä, polttelee nimittäin kurkussa. Lahti, Ant Brew, 7.8.2021.2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kulttuurin moniottelijan, kansainvälisen cräftsnobbin ynnä -seikkailijan, esseistin, TK-yliluutnantin, sanalla sanoen itseriittoisen renessanssineron pohmelosunnuntain reportaashissa on ehken taustalla klangi semmoinen, niin ikään nerokasta Andy Mc Coyta mukaellen, että, viddu ei näist landebuukipulputtamoist kumpikaan mikään Olari oo.

Anonyymi kirjoitti...

Oman kokemuksen mukaan useat mango-oluet kirvelevät kurkussa, uskaltaisin siis syyttää tässäkin tapauksessa lisättyä mangoa…