lauantai 2. syyskuuta 2023

CoolHead Best Coast Forever West Coast IPA


 Olen huomannut tämä oluen Paneman hanassa, ehkä Juovankin, mutta maitokauppavahvuisena ei ole johtanut ostopäätökseen. Nyt se lähti mukaan kajaanilaiselta huoltoasemalta. Siis vain 5,0 %, Centennial, Simcoe ja Mosaic. Melko sameaa, ei NEIPA-sameaa, mutta ei tosiaan west coast -kirkkautta. Tuoksussa makeutta ja pihkaa. Maku on karamellinen, toffeinen, mäntyinen. Hedelmäisyyttä vähemmän, jos ollenkaan. Kuivaa on, lievä katkeruus. Tällainen olut selvästi heijastelee suhteellisen monen käsitystä west coast IPAsta, koska tällaisia on viime aikoina tehty paljon. Oma näkemys on erilainen, varsinkin sitrushedelmäisyyden suhteen. Mutta reunaehdot huomioiden tämä ei ole CoolHeadin heikoimpia tuotoksia viime aikoina. Täyteläisyyttäkin puuttuu tässä vahvuudessa, mutta juotavuutta ei voi kiistää. Ostopaikka Kajaani, Lohtajan ABC. 

2 kommenttia:

kirjoitti...

Infamous brick wall siella taas.

Satsasin illan olueeseen: Arbor Yakima Valley, 7 volttia, 440ml tolkki, amarillo centennial chinook citra humalat. £3 Sainsburysta. Tolkki tuntuu kivan seksikkaalta kammeneen, karhea pinta. Olut on sameaa mandariinin ulkonakoa, hoto vaahtokukkainen. Nokkaan tuntuu raikkaus ja aavistus sitrusta. Runkoa on, pohja ei siis vetinen ollenkaan, maltainen tymakkyys, ei makea (mennaan siis negaation kautta), jotain rapsakkuuta jalkimaussa mutta ei ollenkaan riittavasti. Tahan jos lisaisi loppukarkeuden niin olisi aika vanhanaikainen american ipa 10-luvun alkupuolelta. Nykyajan ipoihin katsottuna erittain positiivinen kokemus, oishan taman voinut munata todella ruhtinaallisesti jollain mehumango-vivahteella.

-Juha

Anonyymi kirjoitti...

West Coast IPAn virallinen määritelmä on siis aina olla kirkas? Jotenkin en ole itse saanut sellaista kuvaa siitä, toki en ole mikään hardcore harrastaja, mutta useita sameita ipoja juonut harrastukseni aikana enkä silloin vielä ainakaan NEIPAa tuntenut. Mikä on siis IPA, jos se on esim. punertavan samea ja käyttää samoja humalia kuin West Coast IPA? East Coast IPA?