tiistai 8. heinäkuuta 2025
Gallows Bird Piper Sanctum
Gallows Bird Snorkkeli WC IPA
Gallows Bird Burnout
Brass Castle Sunshine
maanantai 7. heinäkuuta 2025
Underwood DIPA
Underwood IPA
sunnuntai 6. heinäkuuta 2025
Bruce Springsteen: Tracks II The Lost Albums, Perfect World
Levyn avaa kolme yhdessä Pittsburghin Iron City Houserockers -frontmanin Joe Grusheckyn kirjoitettua biisiä 1990-luvun puolivälistä. Grusheckyn kanssa Springsteen on tehnyt enemmänkin lauluja, mutta ehkä niistä ei ole hänen omia äänitteitä. Tai sitten jääneet muuten vain pois. Grushecky on ainakin yhden näistä julkaissut ja Springsteenkin on konserteissa esittänyt. En kuitenkaan itse muista ennen kuulleeni yhtään näistä. Avauksena on I'm Not Sleeping, kitarat helisevät, terävät rummut ja koskettimet rullaavat nopeaa rock-biisiä. Tämä on ehkä suosikkini koko levyn biiseistä. Omaperäinen passivoitumiskuvaus. Idiot's Delightilla on sitten itse Weinberg rummuissa ja huuliharppukin mukana. Salaperäinen teksti, ehkä jotain turhautumista tv-uutisiin 57 Channels (And Nothin' On) -hengessä. Taivaan portilla Pyhä Pietari kehottaa sisäänpyrkijää ottamaan oluen odotellessa, kun hän katsoo iltauutiset. Another Thin Line on hieman hitaampi raskas ja synkkä rock-biisi, joka tuntuu kuvaavan työmiehen uurastusta. Tom Morellon miellyttävä kitarasoolo.
Muutamat tämän levyn biiseistä olivat ehdolla vuoden 2012 Wrecking Ball -levylle, mutta jäivät pois poliittisen temaattisuuden puutteessa. The Great Depressionissa on otsikon mukaisesti synkät sanat, mutta itse kappale rullaa keskitempoisesti pompahdellen valoisasti ja keveästi. Lievästi kantrahtava Blind Man vuodelta 2002 on unenomainen ja levyn mystisin vertauskuva. Raskaasti rokkaava Rain In The River on tämän levyn vanhin, vuodelta 1994 keskeltä Philadelphia-sessioita. Simppeli sävellys, ei paljoa sanoja, vaikuttaa hieman keskeneräiseltä. If I Could Only Be Your Lover on Springsteenin omia suosikkeja ja Wrecking Ballilta pudonneita. Elektronisempi soundi, hitaampi veto, ei oikein nyt (vielä?) kolahtanut, todella pitkä glockenspiel-outro.
Tylysti sanoitettu Cutting Knife on kohtalokkaasti tempoaan kiihdyttävä kappale. You Lifted Me Upissa on vain neljä uskonnolliselta kuulostavaa lainia, joita toistellaan hypnoottisesti. Raskas komppi, ehkä liiankin simppeli minun makuun. Springsteen vihjaa, että kyseessä voi olla nainenkin. Mellencampin levyllä viime vuonna julkaistu balladi Perfect World päättää levyn. KIrjoitettu jo 1997, monimerkitykselliset sanat, mutta ainakin ehdollista optimismia laulu henkii.
Tämä levy todellakin muistuttaa eniten Springsteenin perustuotantoa ja kappaleet ovat laadukkaita. LA Garage Sessions, Somewhere North of Nashville ja tämä olivat selvästi eniten omaan makuuni. Kannatettavaa kokeilunhalua on muissakin, vaikka en ehkä jaksa niitä kovin paljoa jatkossa kuunnella. Jatkoakin on luvassa, Tracks III. Toivottavasti ei tarvitse odottaa sentään samaa 27 vuotta kuin kahden ensimmäisen välillä.
Bruce Springsteen: Tracks II The Lost Albums, Twilight Hours
Sunday Love avaa pelin, jouset ja piano melankolisessa tarinassa, jossa oravanpyörässä juokseva toimihenkilö ei löydä pysyvämpää parisuhdetta sunnuntaipäiviksi. Mahtipontista orkestrointia, joka tulee jatkumaan pitkin levyä. Late In The Evening on alakuloinen kaipausballadi, jonka sävellys muistuttaa hieman Magic-levyn aurinkoisempaa biisiä Girls In Their Summer Clothes. Two Of Us tarjoaa lisää suurisuuntaista jousisovellusta. Sävellys ei ole kummoinen ja kappaletta venytetään lallattelulla.
Lonely Town on ehkä levyn painopisteteos melkein seitsemän minuutin kestolla. Nyt melodramaattinen teksti siirtyy jo melkein parodian puolelle. Pianovetoinen hidas balladi on tämäkin. September Kisses on jo melkein Sinatraa, tämä on uudempi äänitys, puhaltimet kuohkeuttavat nyt menoa. Nimibiisissä Twilight Hours on jopa kitaraa ja lievää rokkaavuuttakin, mutta piano edelleen fokuksessa. I'll Stand By You on julkaistu 2019 Blinded By The Light -elokuvan soundtrackillä, mutta kuulin ensi kertaa tässä. Nyt isä laulaa lapsilleen, mutta tylsähköä toistoa on balladissa liikaa.
High Sierra on tekstiltään levyn mielenkiintoisin ja oikeastaan se voisi olla Western Starsillakin. Tekstissä on samoja elementtejä kuin LA Garage Sessionsin Fugitive's Dreamsissa. Nimi on lainattu Bogart-leffasta, mutta itse tarina toistaa Robert Mitchum -klassikon Out of the Pastin juonen. Musiikillisesti teos ei erotu levyn muusta materiaalista. Sunlinerissa on kantrahtava komppi, laulu on korkealta ja simppelissä junatarinassa on optimisempi sävy. Another You painuu taas melankolian alhoon ja orastavat eroottiset metaforat eivät johda täyttymykseen. Piano kilkuttelee eteenpäin tylsää sävellystä. Dinner At Eight on vielä yksi samantapainen pessimistinen purkaus omalaatuisella bombom-väliosalla. Puhallinsektion kuljettama päätösbiisi Follow The Sun on mukavan kepeä ja positiivinenkin henkäys poikkeuksellisen tummasävyisen kokonaisuuden loppuun.
Springsteen sanoo jättäneensä tämän levyn julkaisun, koska kuulijat olisivat pitäneet teosta liian middle of the road -tyylisenä. Lausunto on hieman omalaatuinen. Todellinen syy lienee, että tämä ei ole Western Starsin tasoa, liikaa toistoa, sävellykset heikompia ja liian alavireisiä. Ei tämä niin tylsä ole kuin Inyo, mutta omat odotukset olivat kyllä korkeammalla.
lauantai 5. heinäkuuta 2025
Factory Triple Reveries Of... Citra
Factory Triple Reveries Of... Motueka
Bruce Springsteen: Tracks II The Lost Albums, Inyo
The Aztec Dance kertoo abstraktissa tekstissä Meksikon kolonialisoinnista Cortezin aikaan, hidas balladi totta kai. The Last (vai Lost?, en saa kirjaimista oikein selvää) Charrossa on viuluintro ja taas mariachi-soundia, hieman tanssisävyjäkin, Springsteen laulaa korkealta. Lopussa turhaa lällätystä. Our Lady of Monroe hyppää yllättäen New Jerseyyn, hidas balladi rullaa kohtuudella kertoen veteraanipoliisin kokemuksista. El Jardinero (Upon The Death Of Ramona) palaa takaisin meksikolaisten siirtotyöläisten arkeen, tällä kertaa työmies on puutarhuri. One False Move lainaa nimensä Carl Franklinin neonoirista vuodelta 1992. Kappale on peräisin jo aiemmista Philadelphia-sessioista. Hidas balladi kertoo rikostarinan Etelä-Texasista. Ciudad Juarez ottaa kontekstiin huumesodat, äänitys on vuodelta 2010, Curt Rammin trumpettisoolo tuo hieman kuohkeutta alakuloiseen hitaaseen balladiin. When I Build My Beautiful House päättää levyn hieman valoisampaan tunnelmaan, kyseessä on yksinkertainen balladi.
Nyt kyllä tuntuu siltä, että raavitaan jo tynnyrin pohjaa. Tämän musiikin olisi melkein voinut jättää arkistoon pölyttymään. Musiikillisesti vielä riisutumpi kuin ultramasentava The Ghost of Tom Joad. Hidasta puhelaulua ja tarinoissa ei ole riittävästi koskettavuutta.
Factory Candydate
Factory The Alchemist
Factory Landslide
perjantai 4. heinäkuuta 2025
Mikkeller George Bourbon BA
Goose Island Bourbon County Stout 2017
Bas-Canada Entrelacs
Polly's Spur
Underwood Amnesia Haze
Alkon uutuusteisting 4.7.2025
Kakkonen keltaisempi ja sameampi. Mausteinen ja tukkoisella tavalla hedelmäinen aromi. Joissakin soureissa on tällainen. Happamuutta ei kyllä tunnu. Ohut hedelmäinen maku. Edelleen voisi olla jokin limusouri, mutta myös kevyt NEIPA, jossa liian vähän humalaa. Ohuus pistää jopa epäilemään alkoholin poissaoloa. Jälkimakua tässä ei ole.
Kolmannessa aito NEIPAn vaaleus ja sameus. Nyt tuoksuu aprikoosi, ananas, hunajameloni, herukan lehdet ja korkeaoktaaninen bensa. Maussa on samanlaista jatkoa pehmeästi ja suhteellisen täyteläisesti. Jälkimaku puuttuu lähes kokonaan. NEIPAn alkuperää ei nykyään osaa päätellä, voi olla mistä päin vaan. Ei ehkä hirveän kaukaa, tuoreutta kyllä on.
Nelonen edellistä tummempi ja vähemmän samea. Sitrusta ja trooppista hedelmää on tuoksussa, mutta paljon hailakammin kuin kolmannessa. Tylympää esanssisuutta voi aistia. Maku on melko täyteläinen, mukavan tasapainoisesti eri hedelmien vivahteita, kokonaisuus suhteellisen makea. Tässö on ehkä jopa alkoholinkin potkaisua. Jonkinlainen tuplasumu, ehkä jopa tripla.
Nyt oli aika katsoa identiteetit. Ensimmäinen oli Omnipollo Budvar Triple Saaz, 5,2 %. Join tämän viikko sitten festivaalilla. Tuollainenhan se on. Toisena sitten To Ølin ja Birrificio Italianon Nebulosa, hazy pilsner, 5,3 %. Pilsiksi kyllä heikko tapaus, todella ohut, tukkoinen ja ilman jälkimakua. Voisi jopa epäillä jotain ongelmaa. Jostain syystä ei löydy Alkon EBU-mittausta. Kolmas on Soma Ghost Kataloniasta, 6,5 %, Nelson Sauvin, Citra & Rakau. Ei yllätystä, Soma on huippuvalmistaja. Erinomaista kamaa. Viimeinen sitten Moersleutelin Blueprints-sarjaa. San Diegon hiivalabran panimon White Labs Brewingin yhteistyöolut Blender, 8,0 %, Columbus, Cascade, Citra, Mosaic, Nelson Sauvin. Tavoitteena ollut sekoittaa west coastin ja heizin ominaisuuksia. Lopputulos ei oikein vakuuta. Liian makea ja vaikuttaa siltä, että molempien tyylisuuntien hyvät puolet on menetetty. Asia korostuu, kun joutui vertailuun katalonialaisen huippukuntoisen lämminverisen rinnalle. Ehkä mielenkiintoisin Alkon teisting minulle toistaiseksi, varmaan jatkan elokuussa.