torstai 25. elokuuta 2011

Schalke - HJK 6-1

Schalke odotetusti paljon vahvempi Gelsenkirchenissä kuin Helsingissä, mukana nyt Fuchs, Farfan ja Raul. HJK:lla sama miehistö ja yhtä ennakkoluuloton asenne. Pukki sai avopaikan heti alussa, harhautti Höwedesin, mutta ohi meni. Sorsallakin tekopaikka, Fährmann torjui. Schalke piti palloa, mutta ei kovin näyttävästi. Rafinha kaatoi laatikossa Raulin 14. minuutilla, Huntelaar kiskoi pilkulta kovaa Wallenin käsien kautta sisään. HJK hyökkäsi entistä enemmän, Pukin kantapääkikasta Sorsa sai pallon luukulle, mutta Sadik ja Bah eivät osuneet palloon. 20. minuutilla Pukilla tyhjä maali edessä, toppari Matip torjui. Jatkotilanteesta Pukki rakensi Bahin avulla upean kuvion, seinäsyöttö Ringin kautta vapautti Pukin maalipaikkaan, tarkka alanurkkasijoitus ja nyt syntyi arvokas vierasmaali. Ja todella kaunis. HJK:n olisi kannattanut tässä hieman löysätä, mutta Ring rakensi vielä paikan Sadikille, olisi pitänyt onnistua. Huntelaar rankaisi, huijasi laatikossa Lindströmin ja täräytti maalin kattoon. Jatkossa vielä kolme Schalken hyökkääjää yksin läpi, mutta onnistuivat sähläämään. Rohkeaa peliä HJK:lta, mutta jo hieman tyhmänrohkealta tuntui, odotukset tauolla hieman pahaenteiset, jos HJK ei saa hidastettua peliä.

Ja niinhän siinä kävi, tuntui että kaikki HJK:n pelaajat saivat jonkin lamaantumispistoksen tauolla. Hirveitä puolustusvirheitä toisen jakson alkupuolella. Kansikas repi Farfanin nurin boksissa, Huntelaar pisti pilkulta taas samaan kohtaan. Holtbyn keskityksestä Papadopoulos ratkaisi pelin helposti pukkaamalla vartioimatta. Huntelaar ohjasi viidennen kevyesti Farfanin keskityksestä. Vasta 79. minuutilla HJK:n ensimmäinen paikka, Sorsan pystysyötöstä Pukki irti, vähän ohi. Loppunumerot Draxler Marican syötöstä. Sorsa vielä kiskaisi yliajalla, Fährmann torjui. Litmanen ei tullut mukaan, Raul hyvin näkymätön, yksi historian yliarvostetuimmista pelaajista. HJK:lta raikasta yritystä, mutta tämä vieraspeli menetettiin naiivilla kokemattomuudella.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Miten all time LaLigan no.3, EC/CL no.1 ja maajoukkue no.2 maalintekijä voi olla historian yliarvostetuimpia? Tuossa väitteessä ei reaalimaailman logiikaan perustuen ole kyllä pohjaa. Ei vaikka kuinka koittaisi krediittiä siirtää joukkuetovereille.

Ari Juntunen kirjoitti...

Täytyy myöntää, että minulla on aina ollut jotain henkilökohtaista ymmärtämättömyyttä Raulin suuruutta kohtaan. Mutta ei voi olla sattumaa, että maajoukkue alkoi menestyä heitettyään Raulin ulos.

Nimetön kirjoitti...

Raul on kyllä loistava maalintekijä, mutta pelannut koko uransa huippujoukkueissa (Real Madrid, Espanjan maajoukkue) ja nauttinut mm. Figon, Zidanen ja Xavin kaltaisten pelaajien tarjoilusta. Olen itse sitä mieltä, että Raulin ympärillä olevat pelaajat ovat tehneet hänestä todellista paremman.