perjantai 7. syyskuuta 2012

Suomi - Ranska 0-1

Paatelaisen lausunto ennen alkuvihellystä ei hyvältä kuulostanut. Arvoituksellinen tautiepidemia oli iskenyt joukkueeseen, me ollaan hävitty tää peli. Käytännössä sivussa olivat Mäenpää ja Raitala, tilalla Hradecky ja Halsti, Arkivuo joutui ottamaan Riberyn vastaan. Roman Eremenko lopulta aloitti ylempänä, mutta ei selvässä kymppiroolissa, alempana myös Pukki ja sentterinä Hämäläinen, vähintään kyseenalainen ratkaisu. Deschampsilta täysin odotettu ryhmitys. Hermostunut alku, Ranska piti palloa, Ribery ja Menez vapaassa roolissa. 14. minuutilla yllättäen Hämäläinen saatiin irti, mutta hidas löysä ratkaisu, Pukki olisi pystynyt parempaan. 20. minuutilla Ranska rankaisi. EM-kisoissa täysin pimennossa vaeltanut Benzema riisti pallon yllättävän alhaalla, nerokas pystysyöttö Suomen topparien väliin, jossa (suomalaisille) yllättäen pivote Diaby, joka viimeisteli hallitusti. Suomi ei romahtanut, mutta Halsti otti pöljän kortin hyökkäyspäässä, tilanteita ei syntynyt, Eremenko toimi aiemmin paremmin alempana, hänelle olisi pitänyt rakentaa nyt selvempi rooli. Hämäläinen hukkasi toisenkin paikan 28. minuutilla.

Toisella jaksolla Eremenko otettiin alemmas, Hetemaj ylös. Viimeistään tämä oli ratkaiseva virhe, Alexei Eremenko olisi pitänyt ottaa sisään. Ranska kontrolloi peliä, Benzema kentän kuningas. Suomen avaussyötöt epäonnistuivat, Suomi ei kertakaikkiaan tarpeeksi hyvä. 64. minuutilla Ring-Pukki -kuvio, Pukki ei ole tarpeeksi tasokas. 65. minuutilla lopulta Alexei sisään, viisi minuuttia myöhemmin avainsyöttö, mutta Hämäläinen mokasi senkin. Vielä 81. minuutilla ylivoimahyökkäys, mutta Sparv ei kyennyt ratkaisuun. Kulmasta vielä Alexei juoni Sparville paikan, mutta Lloriksen reaktiotorjunta toimi. Tilanteita siis syntyi kohtuullisesti, mutta viimeistelijöitä puuttui. Roman Eremenkolle pitäisi antaa vapaa kymppipaikan rooli, siis aivan Litmasen tyyliin, kompromissit eivät toimi. Tulos on katastrofaalinen, MM-kisapaikka hävittiin tällä pelillä, käytännössä ei enää mitään saumaa. 

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Onneksi blogisti yleensä keskittyy oluiden melko asiantuntevaan arviointiin. Tästä jalkapalloarvostelusta on realismi kaukana.

Ari Juntunen kirjoitti...

Anonyymi ehkä tarkoittaa Suomen joukkueen pelinhallintaa toisella jaksolla?

Sitä ehkä olisi voinut korostaa, mutta Ranska ei ollut missään vaiheessa vaikeuksissa. Tilanteita Suomi loi, mutta jalkapallossa pitäisi tehdä maaleja.

Mitä tulokseen tulee, kotitappio ensimmäisessä pelissä on katastrofi. Teoreettisesti jatkomahdollisuudet ovat olemassa, mutta ei käytännössä. Olen tyystin kyllästynyt Suomen harjoitusmatsivoittoihin, kun tosiotteluissa tulee aina takkiin.