keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Leeds - Chelsea 1-5

En ole aiemmin kunnolla sisäistänyt Veikkaus-tv:n tarjontaa, mutta vanhan (1973->) suosikkijoukkueeni Leeds Unitedin otteluohjelmaan ilmaantui pitkästä aikaa mielenkiintoinen liigacup-matsi Chelsea'ä vastaan ja tutkiskelin mistä sen saisi näkyviin. Hommahan toimii kohtuudella, kuvanlaatu ei kummoinen ainakaan minun yhteyksillä, mutta kuitenkin ilman lisäkustannuksia. Chelsea on Leedsin kiihkein vastustaja Manchester Unitedin jälkeen, asetelma perustuu lähinnä 70-luvun kiistanalaisiin cup-kohtaamisiin. Siihen aikaan kentillä saalistivat Ron "Chopper" Harrisin ja Norman "Bites Yer Legs" Hunterin kaltaiset jalankatkojat ja jälki oli sen mukaista. Nyt tilanne on varsin erilainen, viime aikoina kompastellut Chelsea on silti Mestareiden Liigan hallitseva mestari ja Leeds rämpii kakkostason keskivaiheilla. Katastrofaalinen Rafael Benitezin valinta Chelsean valmentajaksi nosti kovasti Leedsin mahdollisuuksia.

Kovaa sadetta Elland Roadilla, täysi huone, Chelsea ei ainakaan B-miehistöllä lähtenyt, mukana Cech, Oscar, Torres, Mata, Lampard etc. Katsomossa Leicesterin 70-luvun kulttipelaaja Frank Worthington, joka jäähdytellessään piipahti Leedsissäkin. Chelsea hallitsi tilanteita, paljon kulmapotkuja, mutta Leeds pysyi vauhdissa. Mosesilla ja Matalla hyviä tilanteita, mutta varsinkin koppari Ashdown Leedsillä hyvässä vedossa. Kaiken huipuksi Leeds meni johtoon 40. minuutilla, vastahyökkäyksessä argentiinalainen sentteri Becchio sai pallon luukulle ja ohjasi hekumallisesti sisään. Chelsean tasoitusmaali hylättiin, itse en ainakaan paitsiota kyennyt havaitsemaan, mutta hyvä näin.

Valitettavasti heti toisen jakson alussa Mata pääsi tasoittamaan, pallo meni hieman löysästi Ashdownin käden alta. Vauhtia riitti silti edelleen molempiin suuntiin, Ashdown selvitti hienosti reflekseillä Torresin puskun. Leeds väsähti ja Ivanovic puski voimalla kulman etukulmasta sisään. Heti perään Mosesin kaukoveto upposi alanurkkaan. Vastahyökkäyksestä vaihtomies Hazard rankaisi, saattoi olla paitsio. Torres vielä rokotti loppunumerot, tasoero tuli selväksi. Ehkä jatkossa Leedsille on kuitenkin valoa näkyvissä, öljyrahaa on tulossa!

Ei kommentteja: