torstai 27. joulukuuta 2012

The Rolling Stones, Live in Newark, Dec 15th 2012

Televisiotaltiointi brittiorkesterin pienimuotoisen 50-vuotiskiertueen viimeiseltä keikalta New Jerseystä. Bändi edelleen hyväkuntoisena, Jagger arvioi New Jerseyn Garden State -nimityksen ironiseksi. 60-luvun tavaralla liikkeelle, tuore asenne, mutta kitarat ehkä tässä vaiheessa miksattu liian hiljaisiksi, tilanne parantui myöhemmin. Lukuisia vierailijoita, jännite ei alkupuolella paras mahdollinen. Lupaavasti käynnistyneen Gimme Shelterin pilasi lavalle rynninyt Lady Gaga -niminen hahmo. Hieman paremmin toimi rujo tulkinta Freddie Kingin (Jagger ei ollut varma tekijästä) Going Downista, John Mayer ja Gary Clark Jr mukana. Black Keys -duon maustama Who Do You Love oli melko turha. Interaktiivisesti toivebiisiksi valikoitui hienosti oma suosikki Dead Flowers, mutta suoritus oli varsin löysä. Uudet biisit Doom and Gloom ja One More Shot pelkkää rutiinia, samoin pakkopullamaiset Richardsin kaksi laulukappaletta. Honky Tonk Women tökki pahasti useassa kohdassa. Loppuosa toimi sentään idioottivarmasti, kaikki suurimmat hitit loogisessa järjestyksessä. Mick Taylorin ohjastama Midnight Rambler, Start Me Up, typerästi virnistelevä Springsteen mukana Tumbling Dicessa, Brown Sugar, Sympathy For The Devil. Encoreina ison laulukuoron introima You Can't Always Get What You Want, Jumpin' Jack Flash ja Satisfaction. Ei mitään yllättävää, mutta varmasti paikan päällä juhlatunnelmaa.

2 kommenttia:

TBone kirjoitti...

Kyllä alkoivat vaikuttaa jo siltä mitä ovatkin - eläkeläispapoilta. Ero energian määrässä johonkin 10 vuoden takaiseen on huikea.

Ari Juntunen kirjoitti...

En ihan noin tuomitsisi. Näin pari päivää aiemmin vuoden 1978 keikan ja ero ei kovin mullistava. Jagger säästeli kirivaihteen nyt encoreihin ja 1978 Richards oli ehkä kemiallisesti lamaantuneempi. Watts ei ainakaan pahasti mokannut, mutta rummuissa saattoi nyt olla teknisiä apuvälineitä.