perjantai 26. tammikuuta 2018

Real Ale Festival 2018 @ Gallows Bird, 1. päiväEspoon Gallows Birdin perinteinen 21. real ale festival käynnistyi jälleen ja paikalle hurautin nyt hulppeasti raideliikenteellä. Myöhästyin 90 minuuttia startista ja sali olikin täynnä, mutta ei aivan niin pullollaan kuin joinakin aiempina vuosina. Paikalla olivat usual suspectit, hörhöpöytäkin koolla länsinurkassa. Oluet hankittu tällä kertaa East Anglian historialliselta alueelta Norwichin ympäriltä. Kävin Norwichissa 2008, aikaa kulunut jo niin kauan, että vain paria tarjolla olevaa olutta olin aiemmin kokeillut. IPA-buumi ei näissä karkeloissa näy, 23 oluesta vain yksi oli ilmoittanut tyylikseen IPAn. Varsin paljon tummempaa kamaa, mildeja ja portereita.

Ennalta-arvattavasti aloitin Green Jack -panimon Mahseer IPAlla, 5,8%. Englantilaistyyliä, mallaspainotteinen, keksiä, kuivaa humalointia ja ihan ok-katkerointi. Perään sitten Elmtreen Nightlight Mild, 5,7%. Tässä oli koko session paras olut, paahteinen, hedelmäinen, hieman makea, hyvin pehmeä. Ei peräkärryä, mutta nautinnollinen. Mad Squirrel -panimon $umo oli Summitilla ja Mosaicilla ryyditetty APA, 4,7%. Herukkainen perusolut, pieni peräkärry ja jäi muutenkin varsin ohueksi. Leighton Buzzardin Black Buzzard 5,8-volttinen porter, kuivahko ja paahteinen, ei niin pehmeä kuin Nightlight.

Leighton Buzzardin Restoration APAssa mukava sitruspuraisu, hedelmää, kevyt katkero. Puhdas, mutta ei kovin pehmeä. Green Jackin Baltic Traderia lähdin tilaamaan hätäpäissäni tässä vaiheessa, kun hörhöpöydässä kiiri huhu, että alkoholitietoiset asiakkaat kiskovat 10,5 -prosenttisen oluen kiivaalla tahdilla huiviin ja kuiviin. Imperial stout siis, viinaa, mallasta, hedelmää, ei katkeroa, ei pehmeyttä. Miltonin Justinian hyvin vaalea golden ale, vain 3,9%. Humalaa ja hedelmää, ohut, yllättävän voimakas peräkärry, pitkään kestävä, ihan näppärä. Banks & Taylorin SOD (Shefford Old Dark) tumma, aika vaisu, pehmeä, ei katkeroa, mutta puhdas. Saman panimon Dragon's Gold ESB varsin vaalea, pehmeän pihkainen, hedelmää, karamellia, ei katkeroa. Session päätteeksi Wibblerin Stoaty McStoatface, joka on stout, 5,3%, pehmeää hedelmää, hieman paahdetta,  kevyesti katkeroa, hyvin puhdasta.

Ei kommentteja: