tiistai 16. marraskuuta 2021

Monkish Hip And Hop And Hop
 Etelä-Kalifornian Monkish-panimo on ollut viime vuosina kärjessä matkakohteita ajatellen. Panimon oluita olisi ollut saatavissa yksityismaisteluissa, mutta olen ohittanut ne pohtien, että menen paikan päälle tsekkaamaan jutun. Korona sotki sitten kuviot ja ikä alkaa painaa. Aikaa on rajoitetusti jäljellä. Los Angeles ei ole helpoimpia matkakohteita ja kun olen jo siellä kahdesti käynyt, niin monet muut kohteet helposti menee edelle. Siksi annoin nyt periksi, kun Pien toi maahan näytteitä Monkishin IPOista. Vaikea arvioida miten kova hype Monkishilla Helsingissä on. Varauduin hillittömään ryysikseen, mutta toisaalta juuri näitä oluita on jo Euroopan nettikaupoissa ollut tarjolla. Saavuin kauppabaariin klo 16 ja varsin täyttä todellakin jo oli, mutta ei mitään jonoja tiskillä. 

Katsoin etukäteen Pienin Monkish-tarjontaa, seitsemän erilaista IPAa, kaikissa Galaxya. Hiphop-oluen nimi jäi mieleen, joten poimin sen ensimmäisenä kaapista. 8,2 %, DDH DIPA, Idaho 7 ja Galaxy. Noin 20 euroa tölkkien hinta, odotin paljon kovempia hintoja, koska nettikaupoissa noin 15 euroa. Erkki Häme fanipoikana tarjoilee Monkisheja palvelutuotteina. Samea, vaalea. Ananasta ja herukkaa tuoksussa. Pehmeää, mehuista, trooppista hedelmää, ehkä vähän liian lämmintä. Kuivaa, varsin hyvin katkeruuttakin takana. Hyvin tasapainoista ja virheetöntä, kaikki tässä tyylissä kunnossa. En huomannut katsoa tölkityspäivää, mutta tuoreelta tuntui, ei mitään ongelmaa. Jo tämän ensimmäisen oluen perusteella panimon maine tuntuu perustellulta, näinhän vahvan NEIPAn pitää toimia. Pien, 16.11.2021.1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Järkyttävyydessään hyytävä TK-retostelu röyhkeästä, sodomalais-gomorralaisesta kräft-porsastelusta yhäti apokalyptisemmaksi joutuvassa ajassamme; mentaliteetti on kuin Titanicin I-lk:n baarissa Captain Smithin antaessa brygalla hanaa, saatana!