perjantai 19. marraskuuta 2021

BRLO Berlin Winter IPA


 Lumi ei ole vielä Helsinkiin yltänyt, mutta berliiniläinen talvi-IPA tuntuu aivan sopivalta sesonkiin. 7,0 %, 50 IBU, saksalaiset humalat Comet, Hüll Melon ja Polaris vastuunkantajina. Kirkas kultainen väri, poreita ja kestävä vaahto. Raikasta sitrushedelmää tuoksussa, klementiiniä. Maku tasapainoilee hyvin hedelmäisyyden ja maltaisuuden välillä. Poreista huolimatta hiilihappotaso tuntuu sopivalta. Dänkkiä pihkaakin löytyy ennen kohtuullista peräkärryä. Kunnon west coast IPA syntyy saksalaisillakin aineksilla, tämä oli positiivinen yllätys. Resepti muistuttaa epäilyttävästi German IPAa, jota join ennen koronaa paikan päällä Berliinissä. Se oli kuitenkin samea ja maultaan paljon heikompi kuin tämä. Ostopaikka Helsinki, Triplan Alko.

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Polariksen mentholisuus jäänee piiloon.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Eilisen Höblän Ölrutanissa kaiffarit André & Patrik löysivät samasta kaljasta meloonia, mandariinia ynnä pihkaa 4/5 tähtösen arvosta.

Samaisessa kolumnissa Saimaa Brewing Co i S:t Michel korjasi kolme tähteä Nokian Panimon Keisari Taalvioluesta; montakohan olisi saanut omallaan...