tiistai 7. elokuuta 2012

Meksiko - Japani 3-1

Olympiasemifinaali Wembleyllä. Japanilaiset tuntemattomia, mutta Meksikon pivotena vanha jyrä Salcido ja laidalla ex-Barcelona Giovani dos Santos. Melko eloisaa avointa peliä, Japanilla muutama paikka 12. minuutilla hieno johtomaali. Yuki Otsu sai pallon keskeltä yli 20 metristä , puolivolleysta ulkosyrjällä ylänurkkaan. Meksiko sai vähitellen otetta ja tasoitus puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta, Marco Fabian puski jalat maassa luukulta häkkiin, merkillistä puolustamista aasialaisilta. Yle onnistui tuhoamaan toisen jakson esittämällä alkuvaiheessa yli 10 minuuttia jotain jonninjoutavaa surffauspalkintojenjakoa. Dramaturginen jännite teurastettiin armotta ja loppuvaiheista ei tahtonut saada mitään selvää. Ilmeisesti Japani kaatui naiiviuteensa. 65. minuutilla Ogihara peippaili maalivahdin avauksesta oman laatikon edessä ja yli-ikäinen Peralta varasti armotta pelivälineen ja kiskaisi sen takaylänurkkaan. Japanilla yritteliäisyyttä lopussa, mutta Meksiko hallitsi tilanteen suhteellisen vaivattomasti. Yliajalla vaihtomies Cortes rynnii keskeltä sisään ja runnoi pallon kaappiin. Mielenkiintoinen finaali, jos Brasilia vastassa, Etelä-Korea tuskin Meksikolle pärjää tämän ottelun perusteella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä avausmitali ansaitsee huomiota -oli laji mikä hyvänsä- ja ketä edes kiinnostaa olympiafutis. Juurihan pelattiin arvokisat..

Ari Juntunen kirjoitti...

Olet oikeassa olympiafutiksen merkityksettömyydestä. Mutta ei noin pienten harrastajamäärien lajien mitaleissa ole juhlimista. Kansallinen itsetunto on luultuakin heikommissa kantimissa, jos se on tämmöisistä revittävä.