perjantai 15. maaliskuuta 2013

Bruuveri Basin Street

Panimomestari Sysilän nimeämispolitiikka jatkaa neworleansjazz-tunnelmissa, mutta oluttyyli on vaihtunut. Tämä on hopfenweizen tai hophefe, miten vain, siis jenkkihumaloitu vehnäolut. Vehnähiivan esterit ja lievät banaanit saapuvat suuhun ensin, mutta pihkainen mausteisuus tarraa otteen saman tien. Jälkimaussa pihkaista katkeroa riittää pitkään ja tanakasti. Minulla on tähän tyyliin ristiriitaiset fiilikset. Schneiderin ja Brooklynin alkuperäinen hybridi aluksi ihastutti, mutta alkoi sitten myöhemmillä tutustumisilla arveluttamaan. Jatkossa on tullut vastaan melko heikkojakin tuotteita. Tämä on kyllä vakuuttava suoritus, mutta ottaisin hoppini ilman fenolista esteriä. Taas kuitenkin osoitus, että Sysilä tekee mitä tahtoo. Helsinki, Bruuveri, 12.3.2013.

Ei kommentteja: