keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Sinebrychoff Koff Rock

Illan toinen keravalaisuutuus. Tölkkitekstien perusteella Kotiteollisuus-orkesterin "ukkojen" mukaan suomalaisista oluista on puuttunut rock-asenne, joka korjaantuu nyt tällä tuotteella. Aiemminhan Koff on lähestynyt tätä kuluttajasegmenttiä ainakin Hurriganes-oluella. Tällä kertaa en tunne orkesteria, enkä sen musiikkia, mutta ei se mitään. Rock-asenteen lisäksi valmistuksessa on käytetty Magnum-humalaa. Tuplahumalaan verrattuna pahvi on vähemmän makeaa, mutta ruosteinen rautalanka suunnilleen samalla tasolla. Ostopaikka Oulu, Raksilan Citymarket.

2 kommenttia:

Heikki Kähkönen kirjoitti...

Ardella ovat tällä kertaa rokkioluiden valmistajat ja bändit menneet hieman sekaisin.

Sinebrychoff toi vuoden 1993 alussa (tasan 20 vuotta sitten!) markkinoille Leningrad Cowboys -oluen, jota kutsuttiin tuolloin maailman ensimmäiseksi rockolueksi.
- Tämä A-olut on vaaleaa lager-tyyppiä, ja se on myynnissä ainoastaan vientimarkkinoilla ja duty free -kaupoissa, kirjoitti Olut-lehti 1/1993 lanseerauksesta. Sama olut tuli myöhemmin keskioluen vahvuisena myös pt-kauppoihin.

Sen sijaan Laitilan Wirvoitusjuomatehdas julkisti v. 2004 Hurriganes-oluen, jota oli kehittämässä ex-Ganes kitaristi Ile Kallio.
- Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka sai Hurriganesista kertovan kirjan joululahjaksi vuonna 2002. Yhtyeen fanina Aarikka luki opuksen saman tien. Seuraavana päivänä Hurriganesin entinen kitaristi Ile Kallio soitti ja kysyi, kiinnostaisiko Laitilaa panna Hurriganes-olutta. Pienpanimolla ei ollut resursseja synnyttää uutta tuotetta noin vain. Siksi 70-luvun ykkösbändin nimikko-olut tulee myyntiin vasta tänään. kirjoitti aiheesta Taloussanomat 29.7.2004.

Suomalaisista bändeistä ja artisteista omat oluensa ovat saaneet myös Nightwish ja Popedan Pate Mustajärvi. Heidän nimikko-oluensa on pantu Nokialla.

Ari Juntunen kirjoitti...

Haha, tuntuikin että liikuin nyt heikoilla jäillä :) Koffin Leningrad Cowboysia yritin muistella.