tiistai 18. helmikuuta 2014

Six°North Jiang Shi


Aberdeenin lento lähti tunnin myöhässä, sai hieman aikataulua kiinni, mutta laskeuduin noin 22:15. Tarkoitus oli ehtiä pyörähtää hieman kaupungilla, mutta aika kävi vähiin. En tarkkaan tiennyt paikallisten pubien aikatauluja, mutta tuskin avoinna yli puolen yön. BrewDogin edustaja oli neuvonut käyttämään lentokenttäbussia, mutta ajattelin säästäväni aikaa hyppäämällä taksiin. Mahdollisesti paha virhe, sillä taksijono oli järkyttävän pitkä, kuin joskus muinoin Oulun kentällä. Kuikuilin hieman bussia, mutta en nähnyt sitä ennen kuin 22:40 sen huristellessa ohi. Melko pian sain kuitenkin taksin, mutta hotellissa olin vasta noin 23:05.

Kamat huoneeseen, heti kohti BrewDog Baria, joka löytyi kertasuunnistuksella. Käytin vielä optiota jatkaa ohi kulman taakse, jossa uuden Stonehavenissa sijaitsevan panimon baari. Pelkäsin, etten ehdi tätä tsekata muulloin reissulla, joten heti sisään harmaan kivitalon baariin, joka lupaavasti auki. Korkea tila, ei asiakkaita, paljon henkilökuntaa. Tilaus onnistui, baarimestari arveli aksenttiani pohjoismaiseksi ja ällistyttävästi tuntui osaavan kohtuullisesti suomea. Kysyin omia oluita ja valitsin heti tupla-IPAksi nimetyn yksilön. Vasta sitten huomasin liitutaulun, korkealla katon rajassa sisääntulon päällä.


Belgikamaa, raikasta ja tuoretta. Nahkeaa hedelmää, mutta katkerovetoa kieltämättä löytyy. Jostain syystä kiinalainen nimi. Tarjolla vierailijaoluissa paljon italialaisia ja pari caskia. Aberdeen, Six°North, 16.2.2014.

Ei kommentteja: