perjantai 21. maaliskuuta 2014

Windsor & Eton Kohinoor IPA

Lontoon seudun IPAssa 5,5%, heikosti vaahtoa, kirkas meripihkan väri. Tuoksussa raikasta marjaisuutta, maussa hunajaa, kirpeämpää mausteisuutta, lähes inkivääriä. Katkeruus keskitasoa, mausteisuus tuntuu kantavan sinnekin. Etikettiin vilkaisu vahvistaa havainnot, intialaisia mausteita ja jasmiinin kukkia. Odotin laadukasta länsirannikon IPAa, mutta tämä onkin halpa kokeiluolut. Jouluoluiden seassa menisi joukon jatkona, nyt ei ymmärrystä löydy. Taas uusi esimerkki, että IPA-termillä yritetään myydä mitä tahansa. Ja se toimii hienosti, itse lankean temppuun toistuvasti. Ehkä IPAllekin pitäisi luoda nimisuoja, spekseinä pohjat Reinheitsgebotista ja tarkennuksena humalat korkeintaan 250 km säteellä Tyynenmeren rannasta (ajattelen tässä lähinnä Yakima Valleyta), alkoholia 6,5% -7,5%, IBU 80-120.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tule pettymyksiä, kun sisäistää, että jenkki-IPA ja britti-IPA eivät ole sama asia. Tosin usein voi olla vaikea tietää kumpaa panimo tavoittelee.

Ari Juntunen kirjoitti...

Omasta mielestäni britti-IPAn voisi jo unohtaa historian lehdille, se ei enää olennaisesti poikkea tavallisesta pale alesta. Ja tämän Kohinoorin kohdalla ei ollut kyseessä sellainenkaan.