keskiviikko 5. elokuuta 2015

Solmu IPA

Suomusjärvellä jossain metsässä Helsingin ja Turun välillä on uusi Solmu-panimo entisessä meijerissä. Stadin Vaasankadulla trendikkäällä Harjun alueella Hilpeän Hauen ja Molotowin välillä on avautunut uusi Solmu-baari. Panimo ja baari ovat käsittääkseni eri firmoja, mutta ovat päättäneet tehdä brändiyhteistyötä ja tarjota Solmun tekemää olutta Helsingin ytimessä. Kaukana jossain idässä Vuosaaressa on Olutravintola Solmu, joka ei tähän kuvioon liity mitenkään. Siellä en ole koskaan käynyt. 

Avara valoisa baari, tiiltä ja tummaa puuta. Tyylikäs, jopa hieman steriili fiilis, ei mitään räkäläotetta. Viisi hanaa, hieman tylsästi Solmun ohella Stallhagen, Krusovice, Heineken, Lapin Kulta. Pulloissa ryhdikkäämmin tuontitavaraa. Terassilla varjossa muutama pöytä, asiakkaita alkaa tulla mukavasti. Sijainti on loistava, muutenkin kuin oman asuntoni kannalta. 


Solmun IPAssa trooppista hedelmää, 6,2%. Ei kovin täyteläinen, mutta tiukka kuiva katkeruus. Aromaattisuus heikkoa, hedelmäisyys vaisua, erittäin katkera, joten muistuttaa Sonnisaaren ensimmäisiä oluita. Jykevät katkerot lämmittävät vanhan hopheadin mieltä. Toivottavasti itsekin innokkaasti odottamani sour-villitys ei tapa kokonaan tällaista katkeraa nautintoa. Molotow on alueella selvä kilpailija vaihtuvine pullotarjontoineen, mutta tykkään tästä avarammasta tilasta enemmän. Hyvä hinnoittelukin, 6,50€ 0,5 l. Otin toisenkin. Solmu Pub, 5.8.2015. 

Ei kommentteja: