sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Lervig 3 Bean Stout

Vahva stout Stavangerista, 12%. Etiketissä epämiellyttävä kuva karvaisen kalsarihiipparin suolistosta, jossa kolme papua näyttäisi olevan prosessoitavana. Toivottavasti tämä ei ole sitä sivettikissastout-sarjaa, jossa olut maustetaan otuksen ruuansulatuksen läpi kulkeneilla kahvipapuilla. Väri on musta, mitätön beige vaahto häviää samantien. Tuoksussa voimakkaasti makeaa vaniljaa. Maku on äärimmäisen makea, siirappia, sulanutta karamellia, kermatoffeeta. Etiketissä näkyy olevan kaakaota, vaniljaa ja tonkapapuja. Olut tehty kai alunperin yhteistyössä brasilialaisen Way-panimon kanssa ja 13-prosenttisena, mutta tässä versiossa ei mainintaa brasseista. Jos tämä saa siis Ratebeer.comissa 100 pistettä, niin itse voisin harkita korkeintaan viittä tai kuutta pointsia, ehkä mieluummin kuitenkin suoraan negatiiviselle puolelle. Erittäin vastenmielinen juoma. Epäilin, että näin voi käydä, mutta halusin ostaa Kajaanin Alkon valikoimasta jotain vahvempaa ennen kokeilematonta olutta jouluaatoksi ja ohitin varsinaiset jouluoluet. Aivan näin niljakasta en kuitenkaan odottanut saavani. Vuoden huonoin olut? Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko.

7 kommenttia:

Bönthöö bönthöö kirjoitti...

Heheh, ei yllätä tämä arvio. Itse pidin tästä niin paljon, että taisin äänestää viime vuoden parhaaksi. Noh, makuasioista pitää kiistellä, faktoista ei kannata.

Ölmönger kirjoitti...

Mitä helvettiä? Missä on Lervigin pelkistetty pulloetiketti? Toivottavasti Stavangerissa ei siirrytä Mikkeller-tyyliseen huumoriosastoon niin etiketin kuin sisällönkin osalta. Way-versio oli alkuvuodesta jynkkyä, ei häiritsevän makeaa ja mausteista vaan jopa hyvää ja täyteläistä. Pitääkin selvittää, onko Alkoon nyt tullut tuote sitten No Way -versio hyvästä bissestä.

Bönthöö bönthöö kirjoitti...

"Toivottavasti Stavangerissa ei siirrytä Mikkeller-tyyliseen huumoriosastoon niin etiketin...". Nyt hemmetin Ölmönger, Mikkeller tekee oman juttunsa todella hyvin. Tai siis Keith Shore tekee. Lervig pysyköön toki lestissään.

Ölmönger kirjoitti...

Pysyn kannassani. Tähän voisi toki vielä lisätä sen, että Omnipollon "taide"-etiketit ovat yhtä kaukana silmiähivelevistä kuin pullojen sisältö oluesta. Jään odottamaan Lahden heräämistä sisälläsi ja Suomen Chicagon mafian gorillojen koputusta ovelleni Cheekin Sokka irti -kappaleen jylistessä siunausmusiikkina taustalla. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Koskaan ei sanallinen olutarvio ole osunut näin täydellisesti omiin kokemuksiin. Huono oli omaankin suuhun!

Anonyymi kirjoitti...

Loistava olutarvio! Perusteluina niljakas ja vastenmielinen. Arvosanaksi -6/100. Tämän takia seuraan suomalaisia olutblogeja. T.kuha-mandariini

Ölmönger kirjoitti...

Selvitetty. Tämä Alko-hankinta on No Way -versio varsin onnistuneesta bissestä. Esanssista ja liian makeaa Xocoveza-scheissea. Pitkä tauko maustetuista oluista tuntuisi juuri nyt erittäin hyvältä ajatukselta.