perjantai 15. joulukuuta 2017

Kanava Bönthöö Bönthöö Näin on marjat


Lahtelaisen mediakonglomeraatin presidentti Teemu Lahtinen on käynyt Vääksyn Kanava-panimossa Bönthöö-blogin nimiolutta panemassa. Etiketistä löytyy myös Ant Farm -kotiolutyhteisön nimi. Vain 3,5% ja rehvakkaasti pullossa ilmoitetaan myös mitattu katkeroainepitoisuus, se on 6 EBUa. Tyylisuuntana itäsaksalainen suolavehnäolut gose ja tuoteselosteessa vadelmia, mustikkaa, punaherukkaa, sitruunaa ja korianteria. Craft beer -hörhöilyä pahimmasta päästä siis, kuinkas muutenkaan. Maestro itse Kanavan olutmestarin kanssa oli vauhdittamassa uutuuden myyntiä viime keskiviikkona Ateneuminkujan pullokaupassa. 

Väri on kuin kesäöisen suon päällä väreilevä utu auringon laskiessa punertavasti. Tuoksussa makeaa hedelmäisyyttä, vadelmaa tosiaankin, lievästi happamasti. Maku on huomattavan hapan, selvästi odotettua purevammin. Marjaisuus on hyvin esillä, makeus melkein pääsee leikkaamaan happamuuden läpi, mutta pinnan alle se jää huohottamaan. Raikasta kamaa, ei mitään olueen viittaavaa yleisessä mielessä, viinimaailman suuntaan makukokonaisuus enemmän yhdistyy. Oikein virkistävä tuote työviikon päätteeksi ja harvinaista herkkua, tällaiset juomathan ovat varmaan kohta kuolemassa sukupuuttoon, kun eduskunta päätti vapauttaa vahvat viinat yleiseen jakeluun. Ostopaikka Helsinki, Pien.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itäsaksalainen gose? Onhan gosen alkuperäinen kotikaupunki Goslar entisen Länsi-Saksan puolella Niedersachsenissa. Toki nykyisin tyyli yhdistetàän Leipzigiin, jossa tyyli herätettiin henkiin sen jo kuoltua Goslarissa.

Timo A

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei, olet oikeassa, ei Goslar itäisessä Saksassa ole. Vaikka unohtaisi miehitysvyöhykkeiden rajat, niin ei Goslaria itäpuolelle saa, sehän on lännempänä kuin Bamberg. Einbeck muuten aika lähellä Goslaria, joten bock ja gose naapureita ...