lauantai 16. joulukuuta 2017

Cape Cape of Good Hops Imperial IPA

Toisen Cape-oluen nimessä melko väsähtänyt sanaleikki. Vahvemmassa Hyväntoivonniemen IPAssa samantyyppinen pihkainen perushedelmäinen tuoksu, tosin vain 7,5%, joten melkein perus-IPAssa pysytään. Vaahto lyhytkestoisempaa, taas perinteisen kirkas olut. Maku on kuivan hedelmäinen, hieman hunajainen, hyvin samantyyppinen kuin aiemmassa näytteessä. Hiilihappoa nytkin vähintään riittävästi, mutta ei liian häiritsevästi. Raikkaus puuttuu ja katkeruus jää hailakaksi. Ei mitään virheitä, mutta ei innosta millään osa-alueella. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.

4 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

"Raikkaus puuttuu... Ei mitään virheitä..." Saatana, mitä potaskaa, taas.

Ari Juntunen kirjoitti...

Merimatka Kapkaupungista Helsinkiin on noin 16 000 km, raikkaus on oletettavasti kadonnut tällä välillä, ei ole panimon virhe.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Oletat raikkauden kadonneen matkalla; saatat olla oikeassa. Kuten tietänet, voi raikkaus kadota jo panimon tuotantolinjalla, mistä on tunnettu esimerkki omassa skenessämme.
Edelleen, pidän "raikkauden puutetta", tai tunkkaisuutta, makuvirheenä sen syntypaikasta tahi -mekanismista riippumatta ja uskon, etten ole ainoa. Jos oluessa on makuvirhe, siinä on makuvirhe; saakeli vieköön Arde oletuksinesi!

Ari Juntunen kirjoitti...

Okei, raikkauden puute on oletettavasti tässä maahantuojan ja Alkon virhe. Maahantuojan nimi näkyy olevan Social Wines, joten nämä Cape-oluet ovat päätyneet Alkoon varmaan jonkin viinidiilin kautta.