maanantai 6. toukokuuta 2019

HIMA Nelikulma Pale Ale

Toinen tuore HIMA-näyte pale ale, 6.0%. Reseptissä pitkä lista aineita, Vikingin ja Weyermannin maltaiden lisäksi kaurapalleroita ("rolled oats") ja appelsiinimehua. Keittohumalana Simcoe, aromina Centennial, Spalt Select ja Amarillo, kuivana vielä Simcoe, Columbus ja Amarillo. 

Lievästi utuinen, väri meripihkainen. Tuoksu hyvin herukkainen, melkein mansikkainen. Mansikka melkein enemmän pinnassa, se ei kovin hyvää lupaa. Maku on kuivempi, jopa bitterimäisen keksinen, taas hapot mukavan alhaalla, hieman tahmeaa toffeeta, sitten tropiikin hedelmiä ja kovia karamelleja. Ei kovin raikas kokonaisuus eikä takapenkiltäkään oikein mitään löydy. Nyt on selvästi liian epätasapainoinen sekava kokonaisuus, tästä ei saa otetta. Paljon parempaa on HIMAlta viime aikoina saapunut, mutta ei tämäkään ihan onneton ole. Ei maussa mitään epämiellyttävää ole.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rolled oats eli tavallinen kaurahiutale, palleron vastakohta. Rolled viittaa siihen että on telalla vedetty lättänäksi hiutaleeksi, ei kierretty tai kääritty kaurapalloksi. -Juha

Ari Juntunen kirjoitti...

Vai niin. Flake olisi ollut tutumpi termi hiutaleesta. Ajattelin ikään kuin oat rollia, kaurasämpylää ...

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Juha, ne on valssit...

Ari Juntunen kirjoitti...

Totta kai, rolling mill, eli teräsvalssaamo. Olin sellaisessa töissäkin koko 90-luvun.