keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Upland Coastbuster Imperial IPA

Sori Taproomissa mielenkiintoinen tölkkiolut tarjolla, Uplandin panimo on USA:n keskilännessä Indianan osavaltion Bloomingtonissa, miljoonakaupunki Indianapolisin eteläpuolella. En ole seudulla käynyt, mutta siellä vaikuttaa naapurikylä Seymourissa syntynyt musiikintekijä John Mellencamp, joka on suuria suosikkejani, 1980-luvun heartland rockin keskeinen tekijä. Odotukset olivat siis ulko-olutsyistä poikkeuksellisen korkealla.  Vitsikäs nimi viitannee Ghostbusters-leffaan arvatenkin.

8,5%, siis imperial IPA, kirkas. Nettitietojen mukaan 8,1 -prosenttisessa versiossa on ollut IBUja 85. Side Trail -sarja, ei siis ilmeisesti panimon perussettiä. Simcoe, Amarillo, Columbus, Cascade.  Sitrusta on, mutta ei kovin raikas. Ei silti tunkkainenkaan, hyvä juotavuus, mutta siis kesyä, katkeruuskin vaisua. Session paras, mutta se ei tällä kertaa kovin paljoa kerro.

Siirryin Sorista Nyforsin Arin kanssa Pieneen, jossa tuli juotua aiemminkin kokeiltua Brewskin olutta. Raitiovaunulla Vallilaan, jossa päätin vielä kiskaista Konepajassa kaikessa rauhassa yömyssyn. Törmäsin tiskillä kuitenkin Servaalin Henrik Larkioon ja maailman vanhimman panimon Weihenstephanerin Johannes Weissiin, jonka tiliä olen jo pitempään seurannut Twitterissä. Miestä en ole ennen livenä tavannut. Tuli keskusteltua mm. Weihenstephanerin Hellesistä ja Pilsneristä. Oltiin samaa mieltä, että oluiden erot ovat tällä hetkellä liian pienet. Johanneksenkin mielestä hellesissä pitäisi korostaa maltaisuutta ja pilsissä humalaisuutta. Hieno homma, mutta Johanneksellakin on rajattu vaikutusvalta firman sisällä. Sori, 8.5.2019.

Ei kommentteja: