sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Mallassepät Moukari Double IPA

Mallasseppien DIPAssa nyt kirkkautta ja meripihkan väriä. 8,4 %, El Dorado, Centennial, Amarillo, IBU peräti 80. Ehkä jonkinlainen evoluutio toissakesäisestä Leka Extra IPAsta. Tuoksu on edellisiä NEIPOja maltaisempi ja pihkaisempi. Maku on pehmeän yleishedelmäinen, aromaattisuus todellakin hillitympää. Mallas tuntuu voimakkaammin, tässä on jopa bockin vivahteita. Hyvin puhdas, hyvä juotavuus, maltillinen katkeruus. Ehkä nyt jo liian yksiulotteinen. Ei niin raikkautta henkivä kuin aiemmat, mutta se johtunee jo erilaisesta tyylistä. Tyylikästä olutta, mutta Russian River ja San Diegon DIPA-pioneerit saivat vielä lisää syvyyttä ja moniulotteisuutta tähän hienoon tyylisuuntaan.

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Qsettajassakin on asiaankuuluvalla tyydytyksellä seurattu tämän naantalilaispajan toimintaa ja pariin otteeseen tavattu hankkeen takana oleva luottamusta herättävä trio esittelemässä oluitaan sivistyneen suoraselkäisesti täällä Valtakunnan pääkaupungissa.
Tähän sopinee jälleen, nyt joulun tulla lompsotellessa, printata aiheeseen ja tilanteeseen sopiva universaalihko, aina vaan ajankohtainen teksti:
https://ulkohuone.blogspot.com/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html

Jaakko Seppä kirjoitti...

Hyvä analyysi koska saat aika kovan "otteen" reseptistä! Kyseessä ei sinäänsä ole Lekan uusi versio vaikka samanlaisuutta onkin. Mutta mallaspohja on aikamoinen "kokeilu" koska se on niinkin yksinkertainen kuin 100% viikkarin Pale Alea josta varmasti tulee tämä yksiulotteisuus. Mutta toisaalta tämä on kyllä todella petollisen helposti alas livahtava olut!