tiistai 30. kesäkuuta 2020

Salama Luciferium

Työpaikan tilaisuuksissa on hyvin harvoin päässyt maistelemaan uusia oluita. Nyt oli toisin, kun oluttietoinen kollega Tuomas Suni oli hankkinut läksiäisiinsä juotavaa. Espoon Salama-panimon kaupassa en ole päässyt käymään, koska näyttää olevan suhteellisen hankalasti saavutettavissa julkisella liikenteellä. Tuomas siellä oli kuitenkin käynyt ja tarjolla oli useampi tölkki itselleni neitseellistä kamaa. Näihin en ole törmännyt baaritarjonnassakaan. Salamalla näyttää olevan tarjolla paljon erilaisia tai ainakin erinimisiä oluita. Tilanne oli tietysti mitä suurimmassa määrin sosiaalinen, joten muistiinpanot hyvin lakonisia. Luciferium heti tupla-IPA, 8,0 %, humalina Bru-1, Citra ja Mosaic. Yllättäen kirkas olut, pehmeä, karamellia, trooppista hedelmää. Ei katkeroa, mutta puhdasta ja tuoretta, vaikka tölkitetty jo toukokuun alkupuolella. Ei säväyttänyt, mutta modernia siistiä kamaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pikaisesti tutkittuna Salama on hyvinkin helposti saavutettavissa julkisilla. E- tai U-junalla ensin Tuomarilaan ja sieltä on pikainen 2.6 km kävely Salamalle. Jos tuo kävely on jostain syystä liian pitkä, niin sitten fillari mukaan junaan.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ehkäpä sinne pääsisi noin, mutta ostosten kanssa 2,6 km kävely takaisin ei tunnu houkuttelevalta.

Yllättävä ehdotus tuo fillari junaan, sellaista en ole koskaan tehnyt, mutta olisihan sekin tietysti koettava. Vähän arveluttaa siinäkin paluu junassa kantamusten ja pyörän kanssa. Reppu tietysti voisi olla käypä ratkaisu.

Unknown kirjoitti...

Salaman ohi menee useita busseja jotka lähtevät joko suoraan Elielinaukiolta tai esim. Leppävaarasta tai Espoon keskuksesta jonne pääsee suoraan junalla. Tai sitten voi ottaa ilmaisen Ikea-bussin, sillä panimo on Espoon Ikean lähellä.