lauantai 1. heinäkuuta 2023

Tuju Pils Or Die











Tuju ilmoitti keväällä avaavansa taproomin ”kesällä”. Sitten ryhdyinkin painelemaan refresh-nappia. Vastoin kuin monet vastaavat projektit, tämä realisoitui nopeasti jo ennen juhannusta. Nyt sitten heti Lappeenrantaan, kun ensimmäinen vapaa päivä löytyi. Lappeenranta kyllä tuttu kaupunki, mutta en muistanut, että rautatieasema on niin kaukana keskustasta. Taproom on vanhalla kasarmialueella Rakuunamäellä, jonne menee näppärä kävelysilta ytimestä. Sateen uhkaa, mutta sinänsä miellyttävä 20 minuutin kävely pilvisäässä. 


Hieman karumpi ympäristö kuin odotin. Punaisia tiiliä kovasti.  Suhteellisen pieni sisätila, takapihalla kompakti terassi. Paljon oluita hanassa. Pizzaa tarjolla. Suhteellisen samanlainen konsepti kuin Mad Finnillä Pyynikin Trikoossa. Tujulla tietysti enemmän ja parempia oluita. 


Pils Or Die’ta join 2019 Craft Beer Gardenissa kellerpilsi. Nyt kirkkaampaa, aika tuhtia, 5,6 %. Mukava kuiva raikas veto. Hyvää janojuomaa junamatkan ja kävelyn päälle. On katkeruuttakin. Oikein näppärää. Lappeenranta, Tuju Taproom, 1.7.2023.

Ei kommentteja: