lauantai 15. heinäkuuta 2023

Turku Craft Beer Park















Päämotiivi Turku-vierailuun juuri nyt oli  tietysti Craft Beer Park, pienimuotoinen olutfestivaali Turun tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä. Aivan upeaa, 6-7 panimoa tarjoilevat juomiaan joen äpräällä puistossa. Sää oli optimaalinen, ei ruuhkia, aivan loistavaa. Aloitin paikallisella, Kakola Atelier 42 Farmhouse Saison  6,0 %. Lievästi samea. Vähän hapan, kuiva, hedelmäinen. Todellakin kuiva, mutta kevyt happamuus häiritsee. Se ei saisoniin kuulu, mutta jenkithän sitä ovat harrastaneet farmhouseissaan. 3,50€ pienempi annos.


Seuraavaksi rohkeasti Turusta ulos ja Naantalista Mallassepät West Coast Sunset. Tämä maksoi 4€. Selvästi samea. Hieman yrttinen. Mallasta ja sitrusta, pihkaa myös. Ei oikein iskenyt. Kuivaa ja hieman katkeraakin. Sitten Tuusulaan, Maku Moko NZ IPA 7,5%. Makeaa sitrusta, ei kuivuutta, ei katkeroa. Mielenkiintoinen tapaus kyllä. Tampereen kupeesta Himo Aivonuollut NZ Pils. Melkein kirkas. Hieman tukkoinen, hedelmää kyllä, mutta ei oikein kohoa esiin. Pettymys ilman muuta.


Linden Icebreaker Cold IPA. Vain 5,0 %. Melko sameaa, appelsiinista, puhdasta, hedelmäisyyttä tosiaan hyvin. Raikkautta on. Hieman jälkimakuakin, hyvää kamaa .Himo Hefeweizen Näkymätön Tanssi 5%. Esterinen tuoksu. Purukumia, hedelmäisyyttä,. Todellakin tyylinmukaisesti vedetään. Mallassepät Strike #12 Galaxy Overload. 8,0 %. Sameaa, ananasta hyvin tuoksussa. Hieman kirpeää ja mausteista. Ei niin nektarista meininkiä kuin odotin. Lievää katkeruutta. Vaikka hieman kysymysmerkkejä, niin onhan tämä hyvää kokonaisuutena. Turku, Craft Beer Park, 15.7.2023.

Ei kommentteja: