Pioppossa hanassa vahvaa stoutia Kuopiosta, 11,3 %. Tarjoilija tarjosi oletuksena puolen litran annosta. Tätä on kypsytetty yhdeksän kuukautta Kyrön ruisviskitynnyrissä. Mustaa, tietysti liian kylmää. Tuoksussa kevyttä mausteisuutta. Tynnyri maistuu, bourbon tulee mieleen, mutta ehkä rye tuntuu samalta, kuivaa, kevyttä hedelmäisyyttä. Pehmeää, nahkaisuutta, tummaa suklaata, hyvä juotavuus. Alkoholi peittyy ainakin tässä lämpötilassa. Yritin tietysti kourassa hieman lämmittää juomaa. Viski kyllä tuo tähän uuden ulottuvuuden, tynnyrikypsytyksessä on ideaa. Oikein miellyttävää. Kajaani, Pioppo, 16.11.2024.
lauantai 16. marraskuuta 2024
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti