sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Villarreal v. Real Madrid

Kaikki pelaajat tulivat kentälle paidassa numero 16, Antonio Puertan numerolla. Paidassa myös Puertan kuva ja teksti ”siempre con nostros”, aina muistoissamme tms. El Madrigalin päädyssä hyvällä paikalla Villarreal Fan Club Finlandin banderolli, samassa kohti oli viime kaudella Juan Roman Riquelmen banderolli. Riquelme ei lähtenyt Villarrealista ennen siirtoajan umpeutumista, mutta ei näiltä näkymin pääse Villarrealissa pelaamaan ollenkaan. Fiksua toimintaa älypelaajalta, ura loppui sitten tähän?

Vauhdikas ottelun alku, Schuster peluutti kahta kärkeä. Uusista hollantilaisista Sneijder ja Drenthe avauksessa, Robben ei. Metzelder vaikutti kankealta puolustuksen keskustassa. Van Nistelrooy pelasi suhteellisen alhaalla, syötti älykkäästi pystyyn, josta Robinho tolppaan. 39. minuutilla Sneijder käänsi läheltä keskiviivaa tarkasti alueelle, josta Raul ohjasi sisään. Villarrealillakin paikkoja, melko tasaista peliä.

Wesley Sneijder teki heti toisen jakson alussa ehkä 2000-luvun kauneimman vapaapotkumaalin. 20 metristä vasemmalta muurin yli aivan ylänurkkaristikkoon. Heti perään Sergio Ramos tarkalla syötöllä van Nistelrooylle alueelle, joka viimeisteli kliinisesti ja ratkaisi pelin. Sen jälkeen vielä Sneijder ja Guti onnistuivat alanurkkalaukauksissaan. Sneijderillä aika näppärä Espanja-avaus, kaksi peliä, upeat suoritukset ja keskikenttäpelaajalle mukavat kolme maalia. La Ligan avaus mielenkiintoinen, Villarreal teurasti vieraissa Valencian 0-3 ja antautui kotonaan Madridille 0-5.

Monilla pelaajilla näkee nyt uudella kaudella kenkiä, joissa nauhat ovat sivulla eikä keskellä. Tätä olen jo pitkään odottanut, epätasaisilla nauhoilla ei aina saa puhdasta kosketusta. Tietysti sivunauhat voivat häiritä kierrelaukauksia, mutta se on marginaalisempi haitta.

Ei kommentteja: