perjantai 8. helmikuuta 2008

Norsunluurannikko - Egypti 1-4

Ylivoimainen ennakkosuosikki Norsunluurannikko joutui turnauksessa ensi kerran vaikeuksiin. Siitä huolimatta se olisi voinut ihan hyvin voittaa 3-0. Elefanteilla paras miehistö mukana ja Egyptikin sai hieman yllättäen veteraanikapteeni Ahmed Hassanin avaukseen. Hassanilta keskikentällä tyylikäs rauhallinen hallitseva tasapainottava esitys. Peli käynnistyi avoimena ja aktiivisena, kunnes Egypti meni onnekkaasti johtoon Fathin pomppulaukauksen kimmotessa vastustajan kautta maaliin. Kurinalainen Egypti jäädytti peliä ja Elefanttien hyökkäykset muuttuivat väkinäisiksi. Drogba laukoi kerran avopaikasta ja kulmasta pukkasi voimalla, mutta molemmilla kerroilla maalivahti edessä. Norsunluurannikko joutui vaihtamaan maalivahtia ensi jaksolla loukkaantumisen takia, tämä oli ehkä kohtalokasta.

Toisen jakson alussa Drogballa taas selvä maalintekopaikka, mutta ihmekoppari El Hadari taas edessä. Sama mies, ottelun hahmo, torjui vielä ilmiömäisesti Arthur Bokan virheettömän vapaapotkun. Tunnin kohdalla viiden minuutin periodi räjähtävää äksöniä. Egyptin kulmapotkusta Amr Zaki puski poikkipuun kautta sisään ratkaisevan tuntuisesti, Norsunluurannikon reserviveskari Loboue suolapatsaana. Minuuttia myöhemmin Keita kavensi 18. metristä voimavedolla takanurkkaan. Tässä oli Norsunluurannikon tilaisuus ottaa ote pelistä, mutta henkinen kantti ei kestänyt. Pari minuuttia myöhemmin Zaki unohdettiin laukomaan keskeltä vapaasti ja Loboue taas myöhässä, 1-3. Loppu löysähköä kelailua ja yliajalla Abou Trika vielä sinetöi Zidanin syötöstä loppunumerot. Tällä esityksellä puolustava mestari Egypti on selvä suosikki finaalissa ailahtelevaa Kamerunia vastaan.