perjantai 19. marraskuuta 2010

Närke Slättöl

Selvästi vajaalta näyttävä tuoppi Suomen ykkösolutbaarissa, mutta ei viitsi valittaa, kun reissussa oluita maistaessa oluen määrä on lähinnä ongelma. Pikkulinnussa on menossa Svenska Dagar -tapahtuma, jonka oluisiin tämä jää ainoaksi kokeiluksi muun päällimmäisen hanatarjonnan tsekkauksen jälkeen. Pale Ale Örebrosta, lähes kirkas kultainen väri. Hedelmää ja humalaa, kuinkas muutenkaan. Nautinnollinen kokonaisuus, tämä ehkä hakkaa tasapainoisuudessaan kolme edellistä Pikkulintu-session harvinaisuutta. Hyvin amerikkalainen, mutta hedelmä jää pihkaista katkeroa ylemmäs maussa, joidenkin brittiläisten golden alejen real-versioisen tapaan. Real-käsittelyllä tämä olut voisi olla todella superlatiivinen. Sitruksen ja katkeron vuorovaikutus on parhaita viime aikoina maistamiani, kahden marraskuisen illan Helsinki-turneen selvästi paras olut. Helsinki, Pikkulintu, 18.11.2010.

3 kommenttia:

Ari Juntunen kirjoitti...

Sain tarkennusta Pikkulinnun henkilökunnalta. Kyseisen oluen oikea annoskoko on 0,4 l, siksi tuoppi näyttää vajaalta runsaan vaahdon laskeuduttua. En tiennyt annoskokoa, joten ei tuoppi sittenkään vajaa ollut. Kaikki kunnossa ja olutkin oli loistavaa.

Rmasa kirjoitti...

Pakko kommentoida turhasti, että kerrankin todella samaa mieltä Arden kanssa. Täysin aliarvostettu huippuolut. Harmi, ettet samalla reissulla maistanut Pesäpuu Stout #3:sta. Olisi ollut hauska kuulla mielipiteesi siitä, kun se jo minulle oli juomakelvotonta tavaraa makeutensa vuoksi parin kulauksen jälkeen. Enkä minä edes makeutta niin pelkää.

Ari Juntunen kirjoitti...

Huomasin Pesäpuun, mutta en suoraan sanoen edes harkinnut sen kokeilua. Numero ykköstä kokeilin pari vuotta sitten eikä se innostanut:
http://arijuntunen.blogspot.com/2008/09/huvila-pespuu-stout-1.html