maanantai 15. marraskuuta 2010

Trois Dames La Semeuse Espresso Stout

Sveitsiläisen kahvioluen etiketissä on kohtalokkaan näköinen tumma nainen, hieman samantyyppinen kuin Midnight-niminen fatale, jota Tom Kakonis kuvasi eilen lukemassani romaanissa. La Semeuse -nimi tarkoittaa jokseenkin arvoituksellisesti kylväjää, jonkinlaista kasvia neito ojenteleekin. Kahvioluet eivät nykyään ole mikään harvinaisuus, mutta tässä on persoonallisuutta. Happamuus on paljon voimakkaampaa kuin yleensä lievästi maitoisen happamissa stouteissa. Lähes lambic-tyylin hapan maku peittää aluksi kahviakin alleen. Tämä on hyvin kuiva lähes valkoviinimäiseen tapaan, ei mitään suklaahöttöä tällä kertaa. Alkoholia on kohtuulliset 7,3%, ollaan juuri ja juuri imperial stout -tasolla. Happamuus ei ehkä toimi paahteisuuden kanssa toivotulla tavalla, mausta tulee jotenkin tasapainottoman karvas. Mielenkiintoinen olut, mutta kuriositeetilta tuntuu.

3 kommenttia:

Rmasa kirjoitti...

Oletko muuten varma, ettei olut ole yksinkertaisesti pilaantunut. Minusta happamuus kielisi vähän siitä. Itselleni tuli eilen vastaan samanlainen tapaus nimeltään Haandbryggeriet London Porter ja viime jouluna pääsin maistamaan äärihapanta Stallhagen Julbockia. Vaikea uskoa, että sellaista vaikutelmaa noissa on kuitenkaan haettu.

Rmasa

Ari Juntunen kirjoitti...

Joo, ei ainakaan Stallhagen pitäisi olla hapanta, tuskinpa tuo toinenkaan. Happamuus on oluessa kieltämättä kimurantti juttu. Parhaiden lambicien kireän kuivaa happamuutta tuskin kukaan epäilee vialliseksi, mutta jo Orvalia joku voisi pitääkin. Itse join keskiviikkona One Pintissä pari hapanta italialaista, jotka olivat pilalla. Tämä sveitsiläinen ei ehkä kuitenkaan. Ratebeerissä on oluesta 40 arviota ja nopealla vilkaisulla useimmat mainitsevat happamuuden, kyllä se varmaankin harkittua on.

mile kirjoitti...

Samaa happamuutta täälläkin eli taitaa olla tyypillistä tälle oluelle. Ei tästä irtoa suuria viboja.