lauantai 10. syyskuuta 2011

Viven Ale

Uusi panimotuttavuus Bruggen kupeesta. Viisiprosenttinen lievästi mausteinen ale, varsin hillittyä hiilihappoista tavaraa. Hedelmäisyyttä kevyesti, mutta varsin mauttomaksi kokonaisuus kääntyy. Jälkimaussa kuivuutta, mutta paljon räväkämpää humalointia tämä kaipaa. Belgioluissa yleensä tökkii imelä sokerisuus ja ylimitoitettu mausteisuus, mutta tällä kertaa homma kaatuu mitäänsanomattomaan makumaailmaan. De Koninckin tai Palm Specialen jäljillä tässä kai on oltu, mutta kovin vaisuksi yritys jää. Voisi taas kerran ihmetellä Alkon valintapolitiikkaa, mutta ei enää jaksa. Ostopaikka Oulu, Välivainion Alko.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pääasia että "putki" on auki. Seuraavaksi Imperial IPA ja Porter Alkoon, selvästi Alea parempia (belgivaikutteisuus ehkä vain mielikuva?).

Uusi panimotuttavuus? Eiköhän tämä ole olutfirma/tuottaja ja edelleen Proefilla tehty.

Itsellä yksitoista etikettiä, joista ainakin kuusi One Pintistä. Et varmaan "männä" vuosina paljon Helsingissä liikkunut.

Proef (maineestan huolimatta) yksi maailman parhaista panimoista nykyisen tieto/taito -suhteen vuoksi. Eri asia, mitä tilaajat sieltä haluavat.

Ari Juntunen kirjoitti...

Hups, eipä tullut oluen taustoja tsekattua etikettiä kauempaa. Proefillä tehtyä tosiaan, kiitos tarkennuksesta.

Helsingin reissut ovat aina olleet satunnaisia, One Pintin belgibakkanaaleihin osuin paikalle vain kerran tai pari.