perjantai 16. marraskuuta 2012

Pilsner Urquell Kvasnicový ja Pilsner Urquell, vertailu

Viikko sitten Oulu-ensi-illassa Pivossa hiivainen Urquell tuntui hienon pehmeältä ja katkeroiselta, mutta kirkas ulkonäkö arvelutti. Sittemmin kokeilin suodattamatonta Urquellia Oluthuone Leskisessä, katkerot taas pinnassa, mutta tuoreus ei vakuuttanut. Nyt sitten St. Michaelissa mahdollisuus vertailuun standardi-Urquellin hanaversion kanssa. Ulkonäössä sentään lopulta selvä ero. Sameampaa on, vaikka ei erityisen sameaa. Vaahto kestävämpää perusversiossa, myös enemmän hiilihappoa. Suodattamattomassa diasetyyliä ja pehmeää täyteläistä katkeroa, hyvin samanlainen kuin Pivossa. Standardissa selvästi vähemmän diasetyyliä, nahkeampi fiilis. Diasetyylisyysero mielenkiintoinen, ehkä pastörointi lieventää sitä. Standardi on kuitenkin niin paljon mauttomampi, että masentavaksi mieli kääntyy. Yleensä tarjolla on siis todella paljon hailakampi ja heiveröisempi tuote. Hiilihappoisuusero maistuu myös reippaasti. Katkeroissa ero ei niin dramaattinen, kyllähän standardistakin sitä löytyy. St. Michael, 16.11.2012.

Ei kommentteja: