lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kuninkaankartano Ruis-Saison


Ensimmäinen vierailu jo kymmenettä kertaa järjestettävään Suuret Oluet Pienet Panimot -festivaaliin. Tapahtuma on laajentunut Lahteen, Poriin ja Raumallekin, mutta en ole päässyt niihinkään. Nyt siis TBonen ja DeGarren vanavedessä heti aukeamisaikaan sisään. Aika näppärän tuntuinen järjestely, teltat suorakaiteen muodossa laidoilla, keskellä avoin tila. Jengiä tuli tasaisesti sisään, hyvä fiilis. Järjestelyt pelasivat omia tarpeitani varten hyvin, iltapäivällä ei syntynyt jonoja, lasinpesu toimi ja jopa vessat olivat bajamajaa paremmalla tasolla. Mitään polettipelleilyä ei harrastettu, oikealla rahalla lohkesi joko 20 tai 40 cl tuotetta. Vaikka olen enemmän baari-ihminen kuin festivaalijuhlija, niin lasi vaan kouraan ja kone käyntiin.

Kuninkaankartanon oluita olen päässyt niin harvoin kokeilemaan, että päätin aloittaa heidän uutuudellaan. 6,5%, ilmeisesti Mustialan oppilaitoksen jonkinlainen lopputyö. Selvää belgihiivaa, mutta aika kevyttä, ohuttakin. Ei katkeroa, mutta ruis-happamuutta syntyy. Periaatteessa ok, mutta liian vaisua. Ehkä on menty liikaa oppikirjan mukaan ja persoonallisuutta ei ole päästetty valloilleen.


Festivaalin melskeissä ehdin joidenkin vanhojen tuttujen lisäksi moikkaamaan lyhyesti ensi kertaa livenä Suomen johtavia nettiolutpersoonia Seppo Äyräväinen, Harri Metsäjoki ja Jaakko Matikainen. On se aina yhtä merkillistä ja hauskaa nähdä ihmisiä tässä perinteisessäkin muodossa. Helsinki, SOPP, 25.7.2013.

2 kommenttia:

MacMoney/Erasmus kirjoitti...

Kiinnostavaa lukea blogaajan mielipiteitä samoista oluista, kun tuli itse maistettua. Tarkoitus oli OO:laisia tulla tervehtimään, mutta omat kaverit monopolisoivat sitten ajankäytön. Tuli tuosta vaan mieleen, että tekstissä lukee, että olisi SOPP Poriin astikin levinnyt. Tainnut tulla pieni ajatusvirhe ja tarkoitettu Turkua?

Ari Juntunen kirjoitti...

Totta kai Turkua tarkoitin. Ajatus ehkä harhaili Porin tulevaan pienpanimotapahtumaan, joka ei kuitenkaan SOPP-sarjaa ole.