tiistai 26. marraskuuta 2013

Pyynikki Ruby Jazz Ale

Raksilan oluterämaassa elonmerkkejä! Asun suhteellisen lähellä Oulun Raksilan markettirykelmää ja pitkään on jo ottanut päähän alueen heikko oluttarjonta, paikallinen Alkokin on Oulun heikoimpia. Nyt sitten yllättävää piristymistä suurimmassa liiterissä, jossa törmäsin ensi kertaa tähän tamperelaiseen jazz-olueen. Loistava etiketti, läskibasson kimpussa elosteleva karvanaama ja mikin varressa Jessica Rabbit -vaikutteinen naishahmo. Hyvin tumman punertava, 4,7%, vaahtoa syntyi portteria enemmän, mutta kauaa se ei jaksanut lasissa elää. Tuoksu hedelmäinen, hieman karvaisen marjainenkin. Maku täyteläisen hedelmäinen, sitrusta hieman, enemmän hieman kypsempää trooppista. Katkeruus tulee positiivisena yllätyksenä, EBU-numero on 50 ja tässä kontekstissa humalointi tuntuu onnistuneen näppärästi. Selvästi ollaan amerikkalaisessa tyylisuunnassa. Katkeruus ei ole kovin pitkäkestoinen, mutta tämä tarjoaa selvästi vastusta naapuripanimon 66:lle. Uusi Pyynikki-suosikkini, tämä kohoaa saman tien Pikkuportterin ohi ja Pyynikki alkaa paaluttaa tukevammin asemaansa käsityöläiskentässä, loistavaa. Ostopaikka Oulu, Raksilan Prisma.

2 kommenttia:

JaGe kirjoitti...

Itse maistelin tätä Suomen OlutExpossa ja jäi kyllä erittäin positiivinen fiilis tästä oluesta. Erittäin hyvä maitokauppavahvuinen olut.

Unknown kirjoitti...

Jjep jep! Eilen maistelin itsekin, ja piti tulla kattoo blogilta että olethan löytänyt jo tämän. Hopheadiakin tosiaan puhutteli mukavasti, ollakseen maitokauppaolut! Hyvä Suomen craft-skene!